(VIDEO) Eclipsă pe Marte. NASA: "Arăta ca un cartof"

Roverul Perseverance tocmai a asistat la un tip unic de eclipsă în timp ce explora suprafaţa planetei Marte.

1752 afișări
Imaginea articolului (VIDEO) Eclipsă pe Marte. NASA: "Arăta ca un cartof"

Sursa Foto - NASA

Roverul Perseverance tocmai a asistat la un tip unic de eclipsă în timp ce explora suprafaţa planetei Marte. Exploratorul robotic a înregistrat un videoclip. 

Pare că roverul urmărea umbra unui cartof traversând suprafaţa marţiană, dar acesta este de fapt Phobos, una dintre cele două luni mici ale lui Marte, transmite CNN

Perseverenţa a observat eclipsa de 40 de secunde pe 2 aprilie. Phobos este de aproximativ 157 de ori mai mic decât luna noastră.

Phobos este condamnat  ca peste zeci de milioane de ani să se prăbuşească pe Marte, fie să se fragmenteze în bucăţi care vor ploua pe Marte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
marte,
eclipsa

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici