Aplicaţia lansată de Francois Hollande privind alertele teroriste nu a funcţionat - Le Figaro

Aplicaţia telefonică lansată de Francois Hollande ce ar fi trebuit să transmită alerte în cazul unor atacuri teroriste a avut o întârziere de trei ore în cazul atacului de la Nisa, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

906 afișări
Imaginea articolului Aplicaţia lansată de Francois Hollande privind alertele teroriste nu a funcţionat - Le Figaro

Aplicaţia lansată de Francois Hollande privind alertele teroriste nu a funcţionat - Le Figaro

Aplicaţia SAIP, ce a fost lansată cu ocazia Euro 2016, de către preşedintele Franţei, ar fi trebuit să transmită alerte, în funcţie de locaţie, în cazul unui atac terorist.

Alerta teroristă a fost lansată de către aplicaţie la ora 1.34, cu trei ore întârziere faţă de momentul producerii atentatului.

Compania franceză Deveryware, furnizorul acestui serviciu, a fost convocată vineri la Ministerul de Interne.

Sistemul de alertă şi informaţie (SAIS) a eşuat prevenirea utilizatorilor săi în cazul atacului de la Nisa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici