Atenţie la anunţurile de angajare de tipul „Noi ne ocupăm de tot, important este să vii”. Ce ar putea ascunde un astfel de mesaj

Un milion de români au rămas fără job sau au fost trimişi în şomaj tehnic. Ciprian Ghiţuleasa, de la Agenţia împotriva Traficului de Persoane, spune că putem cădea foarte uşor în capcane. Din cauza disperării, oamenii nu mai verifică temeinic anunţurile de job-uri.

719 afișări
Imaginea articolului Atenţie la anunţurile de angajare de tipul „Noi ne ocupăm de tot, important este să vii”. Ce ar putea ascunde un astfel de mesaj

Atenţie la anunţurile de angajare de tipul „Noi ne ocupăm de tot, important este să vii”. Ce ar putea ascunde un astfel de mesaj

Ciprian Ghiţuleasa, de la Agenţia împotriva Traficului de Persoane, atrage atenţia celor care îşi caută un loc de muncă asupra problemelor care pot să apară: „Oamenii sunt la fel de creduli şi de vulnerabili, dar acum sunt şi mult mai presaţi. Este accentuată graba de a obţine un loc de muncă, au familii de întreţinut, şi-au terminat resursele, şi-au pierdut job-urile şi alocă mai puţin timp verificării unor anunţuri”.

Ciprian Ghiţuleasa recomandă ca oamenii să aleagă întotdeauna variantele oficiale când îşi caută un loc de muncă, precum AJOFM pentru joburile din România sau EURES pentru cele din străinătate.

Trebuie verificat angajatorul, agenţia de plasare, iar contractul să aibă clauze clare.

În epidemie, autorităţile nu au primit sesizări cu privire la astfel de victime, dar se aşteaptă să apară în următoarea perioadă.

„Am sesizat pattern: caută să-l facă atractiv, nu ai suficiente informaţii pe care să le poţi verifica şi nici nu are condiţii pe care să nu le poţi îndeplini. Adică nu îţi trebuie experienţă, studii în domeniu, sau să cunoşti limba ţării respective. Toate sunt prezentate vag şi frumos de genul: <Noi ne ocupăm de tot, important este să vii>”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Ghiţuleasa.

În ultimele săptămâni, mii de români au plecat la muncă în străinătate prin curse organizate, după ce au rămas fără job în pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici