Avionul Blue Air, întors pe Aeroportul din Cluj, a prins cel mai probabil o pasăre într-unul din motoare, la decolare | FOTO

Întoarcerea pe Aeroportul din Cluj-Napoca, duminică seara, a unei aeronave Blue Air a fost decisă de piloţi ca urmare a unei situaţii create de „ingestia unui corp extern la decolare”, se arată într-un comunicat transmis luni de compania aeriană.

3044 afișări
Imaginea articolului Avionul Blue Air, întors pe Aeroportul din Cluj, a prins cel mai probabil o pasăre într-unul din motoare, la decolare | FOTO

Blue Air: Aeronava întoarsă pe Aeroportul Cluj-Napoca a avut „ingestia unui corp extern” la motor

„Aeronava Blue Air 0B3101, care a decolat conform programului de zbor de pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinaţia Aeroportul Otopeni, s-a reîntors pe Aeroportul Cluj la ora 22.25. Căpitanul a decis, ca măsură suplimentară de siguranţă, revenirea pe aeroportul Cluj, după ce s-a semnalizat o situaţie la unul dintre motoare. Situaţia a fost cauzată, cel mai probabil, de un bird strike sau ingestia unui corp extern (FOD) la decolare”, se arată în comunicat.

„Echipajul nostru nu a solicitat asistentă la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal şi, în niciun moment al zborului, siguranţa pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol”, precizează reprezentanţii companiei.

O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru preluarea pasagerilor.

Blue Air şi-a început activitatea pe 13 decembrie 2004, în prezent operând peste 100 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franţa, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Norvegia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia şi Spania. Compania are nouă baze operaţionale în Bucureşti, Bacău, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Larnaca, Liverpool, Torino şi Alghero şi operează o flotă de aeronave Boeing 737, având certificarea Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) „pentru standarde excepţionale de operare”, se menţionează în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici