Câştigător de premiu Nobel prezice finalul pandemiei COVID-19: "Nu vă panicaţi" Ce calcule a făcut

Michael Levitt, laureat al premiului Nobel şi biofizician la Stanford, a fost primul care a calculat încetinirea răspândirii virusului din China.

55469 afișări
Imaginea articolului Câştigător de premiu Nobel prezice finalul pandemiei COVID-19: "Nu vă panicaţi" Ce calcule a făcut

Câştigător de premiu Nobel prezice finalul pandemiei COVID-19: "Nu vă panicaţi" Ce calcule a făcut

Acum Levitt insistă că situaţia se va repeta şi în Europa. Italia a devenit epicentrul pandemiei, dar şi ţara cu cei mai mulţi morţi din lume. Spania, Germania şi Franţa vin tare din urmă, la fel şi SUA sau Marea Britanie. Între timp, China, Iran şi Coreea de Sud, primele ţări afectate, par că au depăşit momentele critice.

Levitt îndeamnă la calm. "Trebuie să calmăm panica, o să fie bine", spune câştigătorul premiului Nobel pentru chimie. El a prezis pe 1 februarie aproximativ 80.000 de cazuri infectate în China şi 3250 de morţi. Pe 16 martie, cifrele arătau exact aşa, iar de atunci au fost tot mai puţine raportări de la zi la zi.

Acum Levitt a analizat date din 78 de ţări care au raportat cel puţin 50 de cazuri noi de COVID-19 în fiecare zi şi spune că vede semne de recuperare la multe dintre ele. Levitt urmăreşte numărul de cazuri noi în fiecare zi, şi, în special, la schimbarea acelor numere de la o zi la alta. "Numerele sunt încă zgomotoase, dar sunt semne clare de încetinire a creşterii", mai spune el. Chimistul susţine măsurile draconice de izolare impuse de majoritatea statelor afectate. "Acesta nu este momentul să ieşi la băut cu prietenii tăi".

În final, un mesaj pozitiv: "Situaţia reală nu este atât de rea pe cât pare. Acesta nu este sfârşitul lumii".


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici