Iliescu, despre Quintus: Un om politic proeminent, apreciat şi respectat unanim

Fostul şef al statului, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că a aflat cu întristare vestea încetării din viaţă a liberalului Mircea Ionescu Quintus, el apreciind că acesta a fost un om politic proeminent, apreciat şi respectat unanim pentru experienţa sa şi spiritul său echilibrat.

1438 afișări
Imaginea articolului Iliescu, despre Quintus: Un om politic proeminent, apreciat şi respectat unanim

Iliescu, despre Quintus: Un om politic proeminent, apreciat şi respectat unanim

„Am aflat cu întristare vestea încetării din viaţă a domnului Mircea Ionescu Quintus, om politic proeminent în perioada de după 1989, unanim apreciat şi stimat pentru calităţile sale deosebite, pentru experienţa sa politică şi de viaţă, pentru spiritul său ponderat şi echilibrat. Peste tot s-a bucurat de stimă şi aprecieri unanime pentru spiritul său deschis şi ponderat. A fost prototipul de om politic unanim apreciat şi respectat de către toţi, independent de orientarea sa politică”, a spus Iliescu.

El a opinat că moartea lui Quintus este o mare pierdere pentru viaţa publică şi politică din România şi a a arătat că s-a bucurat, personal, de o relaţie deschisă şi amicală cu acesta.

„Am avut o relaţie de stimă şi respect reciproc şi de comunicare foarte lesncioasă tocmai datorită calităţilor de care vorbim - era un om înţelept, întotdeauna cu păreri foarte avizate şi echilibrate în diverse domenii de activitate”, a spus Iliescu, care a transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi celor apropiaţi.

„Îi voi păstra o amintire caldă pentru totdeauna”, a conchis Iliescu.

Mircea Ionescu-Quintus a murit vineri, la vârsta de 100 de ani.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici