Inflaţia anuală, în creştere. Cartofii, din nou campionii scumpirilor

Preţurile de consum în luna aprilie 2019 comparativ cu luna aprile 2018 au crescut cu 4,1%, iar rata anuală calculată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC) este 4,4%., informează INS.

625 afișări
Imaginea articolului Inflaţia anuală, în creştere. Cartofii, din nou campionii scumpirilor

Inflaţia anuală a fost în aprilie de 4,1%; cartofii, din nou campionii scumpirilor

Faţă de aprilie 2018 preţurile mărfurilor alimentare au crescut cu 4,98%, ale mărfurilor nealimentare cu 3,66% iar preţurile servicilor cu 3,83%.

Faţă de decembrie 2018, s-au înregistrat creşteri de preţuri la toate categoriile de bunuri şi servicii, cu excepţia ouălor, a fasolei şi a transportului aerian.

Remarcabile sunt creşterile de preţuri la legume şi conserve de legume, cu 21,5%, la cartofi cu 32,33%, la citrice şi alte fructe meridionale, cu 13%, la carburanţi cu 5,56%, la tutun şi ţigări cu 4,67%, la energie termică cu 3,30%, la servicii poşale cu 5,59%, la telefonie cu 4,84%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici