Liderul PNL: Au obligaţia să supună hotărârile de azi la votul final. Dragnea să îşi pregătească elicopterul

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că există obligaţia ca cele două hotărâri de revocare ale lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache să fie supuse la votul final şi că în cel mai scurt timp va veni şi moţiunea de cenzură.

1289 afișări
Imaginea articolului Liderul PNL: Au obligaţia să supună hotărârile de azi la votul final. Dragnea să îşi pregătească elicopterul

Liderl PNL: Au obligaţia să supună hotărârile de azi la votul final. Dragnea să îşi pregătească elicopterul

"Aşa cum am promis românilor, noi cei din PNL, am demarat procedura de revocare a lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Printr-o mobilizare exemplară, şi ca urmare a negocierilor purtate cu parlamentari ai majorităţii, astăzi am avut majoritate şi am arătat că nu mai există o majoritate PSD -ALDE, care să îl sprijine pe Liviu Dragnea. În ciuda încercărilor penibile ale lui Florin Iordache, care a călcat în picioare regulamentul Camerei, Constituţia, refuzând să plece de la conducerea Camerei, în condiţiile în care trebuia să fie supus la vot şi proiectul de hotărâre surpriză pe care l-am pregătit, şi anume de demitere a lui Iordache, s-a agăţat de fotoliul de preşedinte de şedinţă şi am fost obligaţi să facem apel la votul majorităţii plenului Camerei, care este suveran, în conformitate cu Constituţia şi regulament.

Marilen Pirtea a fost desemnat preşedinte de şedinţă, pentru că repet, Florin Iordache nu putea să conducă şedinţa fiind subiectul unui proiect de hotărâre de demitere, deci domnul vicepreşedinte Pirtea a fost votat de o majoritate clară să conducă şedinţa Camerei Deputaţilor, iar în această calitate a introdus pe ordinea de zi şi în dezbatere cele două proiecte de hotărâri privitoare la demiterea lui Liviu Dragnea şi Florin Iordache, de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Camerei", a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, pentru MEDIAFAX.

Acesta spune că începând de astăzi Liviu Dragnea şi Florin Iordache nu mai au dreptul să conducă şedinţele de vot final, iar Opoziţia va insista să fie supuse votului final cele două proiecte.

"Biroul Permanent are obligaţia să introducă pe ordinea de zi viitoare a şedinţei de vot final cele două proiecte de hotărâri. Indiferent de ce decizie abuzivă vor lua în Biroul Permanent, vom continua demersurile, iar zilele lui Dragnea sunt numărate. Astăzi a fost evident că nu mai există o majoritate de susţinere a lui Liviu Dragnea. S-a demonstrat inclusiv faptul că nu au putut să ţină şedinţa de vot final, neavând 165 de deputaţi că nu mai există o majoritate. S-a demonstrat clar că Dragnea e un laş, că sluga lui Dragnea e în stare să calce în picioare orice prevedere legală, orice normă de bun simţ numai ca să îşi ţină stăpânul în viaţă şi că Liviu Dragnea nu mai are sprijinul unei majorităţi şi că poate să îşi pregătească elicopterul, în cazul în care are unul la dispoziţie", a mai spus Orban, pentru MEDIAFAX.

Liderul PNL spune că decizia privind o posibilă grevă parlamentară va fi luată în funcţie de evoluţia lucrurilor în Camera Deputaţilor.

Iar legat de o posibilă solicitare privind înregistrarea deciziilor în Monitorul Oficial, Orban afirmă că aceasta poate fi făcută doar după votul final din plen pe cele două hotărâri.

Totodată, acesta anunţă că : "Moţiunea o vom depune în cel mai scurt timp posibil".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici