Ministerul Finanţelor face dezbatere publică asupra unei ordonanţe de simplificare a procedurilor fiscale, după scandalul Biriş

Ministerul Finanţelor Publice va pune în dezbatere publică o ordonanţă de urgenţă care va prevede modificări ale Codului Fiscal, noile măsuri simplificând procedurile fiscale cu scopul favorizării desfăşurării activităţii economice, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

1177 afișări
Imaginea articolului Ministerul Finanţelor face dezbatere publică asupra unei ordonanţe de simplificare a procedurilor fiscale, după scandalul Biriş

Ministerul Finanţelor va pune în dezbatere publică o ordonanţă de simplificare a procedurilor fiscale

"Ministerul Finanţelor a avut un mandat de simplificare a Codului Fiscal, în acord cu politica acestui guvern. Din păcate, domnul Gabriel Biriş a depăşit acest mandat şi a lansat în spaţiul public câteva propuneri pe care acest guvern nu şi le asumă. În primul rând, cum a spus şi ministrul de finanţe ieri, acest guvern nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nu are în vedere o creştere a contribuţiilor sociale obligatorii, nici pentru angajat, nici pentru angajator. Persoanele fizice autorizate, cu activităţi independente sau profesii liberale nu sunt vizate de măsuri de creştere a taxării, iar, în perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal. Dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale, în favoarea desfăşurării activităţii economice", a declarat, joi, Liviu Iolu, după ce a anunţat că fostul secretar de stat şi-a dat demisia.

Liviu Iolu a mai spus că ordonanţa de urgenţă prevede măsuri de simplificare a procedurilor fiscale pentru firme, care vin în completarea măsurilor de simplificare pentru cetăţeni.

"Nu este nici un secret. Vor fi dezbătute în spaţiul public, aşa cum vor fi publicate de Ministerul Finanţelor, şi apoi vom vedea cum se adoptă ele, după această dezbatere", a mai spus Iolu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici