Orban: Vrem modificarea legii CCR astfel încât să permită controlul constituţional al OUG/ Liderul liberal: MAI are sute de angajaţi detaşaţi în alte instituţii. Dragnea a fost mereu obsedat de MAI

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că PNL va iniţia săptămâna viitoare un proiect legislativ pentru modificarea legii CCR, prin care să se permită posibilitatea controlului constituţional şi asupra ordonanţelor de urgenţă, nu doar a legilor.

1443 afișări
Imaginea articolului Orban: Vrem modificarea legii CCR astfel încât să permită controlul constituţional al OUG/ Liderul liberal: MAI are sute de angajaţi detaşaţi în alte instituţii. Dragnea a fost mereu obsedat de MAI

Orban: PNL vrea modificarea legii CCR astfel încât să permită controlul constituţional al OUG/ Liderul Liberal: MAI are sute de angajaţi detaşaţi în alte instituţii. Dragnea a fost mereu obsedat de MAI

„Vom iniţia săptămâna viitoare o modificare a legii CCR prin care urmărim două obiective: să acordăm posibilitatea exercitării controlului constituţional înainte de intrarea în vigoare nu numai asupra legilor, ci şi asupra ordonanţelor de urgenţă, pentru că la ora acutală singura entitate care poate declanşa controlul de constituţionalitate în cazul unei ordonanţe de urgenţă este Avocatul Poporului. Cât timp instituţia Avocatul poporului va fi condusă de Victor Ciorbea, care este avocatul oricărui lider PSD, în niciun caz avocatul poporului, nu se va putea declanşa controlul de constituţionalitate”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Acesta susţine că un alt obiectiv al amendării legii CCR îl constituie stabilirea limitelor constituţionale.

„Am identificat câteva breşe în textul contituţional pentru a putea permite exercitarea acestui control contituional. Şi doi, să stabilim limitele constituţional. Pentru că CCR poate să interpreteze dacă o lege este constituţională, dar CCR nu poate să dea ordine Parlamentului şi preşedintelui, pentru că nu are în spate legitimitatea”, a adăugat liderul PNL, Ludovic Orban.

Liderul Liberal: MAI are sute de angajaţi detaşaţi în alte instituţii. Dragnea a fost mereu obsedat de MAI

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat miercuri că Ministerul Afacerilor Interne are sute de angajaţi detaşaţi în alte instituţii, în Parlament şi alte ministere. Liderul PNL a precizat că Liviu Dragnea a fost întotdeauna „obsedat” de MAI.

„Ministerul de Interne are la ora actuală câteva sute de angajaţi care sunt detaşaţi în alte instituţii. Ei sunt plătiţi din bugetul Ministerului de Interne, dar ei de fapt se duc în detaşare, la Camera Deputaţilor, la Senat, la ministere. Este o practică foarte ciudată pe care eu nu pot să o înţeleg decât într-un singur sens. Adică ministrul Finanţelor sau ANAF-ul de ce trebuie să ia prin detaşare un om care să ocupe o funcţie publică când poate să facă concurs pentru a ocupă funcţia? Ea poate ascunde în sine un plan. Dragnea întotdeauna a fost obsedat de Ministerul de Interne şi în general PSD a fost obsedat de Ministerul de Interne”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.

Acesta a susţinut că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este aceeaşi care a refuzat să autorizeze mitingul din iarnă.

„Despre Gabriela Firea, în privinţa mitngului, vreau să spun următorul lucru: în primă facă a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august. Aceeaşi Gabriela Firea care a vrut să împiedice manifestaţiile din iarnă ale protestatarilor anti-PSD, inventând un târg de crăciun în Piaţa Victoriei, o zona care este înconjurată de trafic rutier. Doamna Firea nu a spus un cuvânt după reprimarea brutală a protestelor timp de trei săptămâni şi ceva. Doamna Cliseru, care este omul de casă al Gabrielei Firea, indiferent la ce oră a semnat ordinul de reprimale, l-a semnat. Şi se pare că ei au acţionat fără ordin. Intervenţia este penală, cu siguranţă”, a adăugat Ludovic Orban.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici