Preşedintele Donald Trump respinge propunerea de a redeschide temporar guvernul SUA

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a respins propunerea unui aliat republican din Senat de a redeschide temporar părţile închise ale administraţiei pentru a permite reluarea negocierilor privind impasul financiar, relatează Reuters.

1170 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Donald Trump respinge propunerea de a redeschide temporar guvernul SUA

Trump respinge propunerea unui senator de redeschidere temporară a guvernului

Plecând se la Casa Albă pentru o călătorie în Louisiana, Trump a declarat reporterilor că nu este de acord cu propunerea senatorului republican Lindsey Graham de a redeschide guvernul timp de trei săptămâni.

În cazul în care discuţiile nu reuşesc în această perioadă, a declarat duminică Graham, atunci Trump ar putea să meargă înainte şi să declare o stare de urgenţă naţională pentru a ocoli Congresul şi pentru a obţine bani pentru zidul de pe graniţa SUA-Mexic, problemă care a declanşat închiderea activităţii pe 22 decembrie.

Trump a susţinut opţiunea de a declara urgenţa naţională dacă nu poate ajunge la o înţelegere cu parlamentarii. El a declarat luni că nu căuta să facă acest lucru.

Guvernul federal a fost parţial închis la cererea lui Trump ca un proiect de lege privind bugetul să includă 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid de-a lungul graniţei cu Mexicul aşa cum a promis în timpul campaniei sale. Democraţii au refuzat negocierile până când guvernul nu va fi redeschis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici