Studentul de la Iaşi acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi, apoi a dat foc camerei, a fost reţinut

Studentul în anul I de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi - unul dintre ei decedând -, apoi a dat foc camerei de cămin în care aceştia se aflau, a fost reţinut, marţi după-amiază, de procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi.

10189 afișări
Imaginea articolului Studentul de la Iaşi acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi, apoi a dat foc camerei, a fost reţinut

Studentul de la Iaşi acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi, apoi a dat foc camerei, a fost reţinut (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

UPDATE 15:30 - Studentul acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi, unul din ei decedând, a fost reţinut

Aurelian Giosan, prins de poliţişti marţi dimineaţă în municipiul Roman, a fost reţinut de procurorii Parchetului Tribunalului Iaşi, după mai multe ore de audieri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Studentul, acuzat că şi-a înjunghiat doi colegi - unul dintre ei decedând -, apoi a dat foc camerei de cămin în care aceştia se aflau, a fost prins de poliţişti, marţi dimineaţă, în municipiul Roman, judeţul Neamţ, după 24 de ore de căutări.

El este originar din Roman şi a fost prins ascunzându-se în locuinţa părinţilor săi. Acesta a fost dus la Iaşi, pentru audieri.

Surse apropiate anchetei declarau că tinerii înjunghiaţi şi agresorul sunt studenţi în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi şi petrecuseră noaptea de duminică spre luni într-un club din Iaşi, întorcându-se spre dimineaţă în camera lor de cămin, ei fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Incidentul a avut loc într-o cameră a Căminului C4 din Complexul "Târguşor Copou" al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde luni dimineaţă portarul a văzut fum ieşind pe sub uşa camerei şi a intervenit cu un coleg de-al său. Astfel, potrivit anchetatorilor, Aurelian Giosan şi-ar fi înjunghiat cei doi colegi, apoi ar fi dat foc camerei de cămin.

"Incendiul nu a fost unul de amploare şi s-a stins repede", declara, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan-Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".

Medicii ajunşi la faţa locului au constatat că studenţii înjunghiaţi se aflau în stare foarte gravă, unul dintre ei fiind în stop cardio-respirator. Echipajele medicale au încercat să îl resusciteze pe tânărul aflat în stare mai gravă, însă fără succes, fiind declarat decesul acestuia. Celălalt student a fost transportat la spital.

Surse apropiate anchetei mai spuneau că studentul care a murit, Victor Nour, din Republica Moldova, avea 20 de plăgi înjunghiate, majoritatea în spate, în timp ce tânărul care se află în spital, în stare gravă, Casian Harpă, din judeţul Neamţ, a fost înjunghiat de 18 ori.

Casian Harpă a fost operat şi diagnosticat cu arsură de căi aeriene în urma incendiului, el având multiple plăgi înjunghiate la cap, torace, abdomen, mâini şi picioare, fiind în stare critică.

"A fost adus la UPU diagnosticat cu şoc post-traumatic şi leziuni de inhalare. A mers direct în sala de operaţii unde s-a intervenit, cea mai importantă plagă înjunghiată prezentată de acest pacient fiind cea abdominală cu interesare hepatică. Pacientul este în continuare în stare critică, internat la ATI, deocamdată cu un prognostic rezervat, dar sperăm ca vârsta tânără şi rapiditatea intervenţiei să poată să ducă la o evoluţie favorabilă", spunea Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi a declarat, marţi, că studenţii găsiţi înjunghiaţi într-o cameră a Căminului C4 din Complexul "Târguşor Copou" al instituţiei de învăţământ superior şi presupusul agresor al acestora au intrat cu medii peste 9 la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor.

”Am făcut o cercetare la nivelul departamentului şi am constatat că erau studenţi normali. Veneau la ore, participau la activităţi. O problemă ar fi cu presupusul făptăş, care, după 13 octombrie, nu a mai venit la ore. În rest nu prezentau probleme conflictuale sau alte elemente care să ne ducă la ideea unui asemenea deznodământ. Nu prezentau semne ale unui comportament deviant şi nu au fost reclamaţii. Este ceva ce nu putem să înţelegem“, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX Dinu Airinei, decanul Facultăţii de Economie şi Administrare a Afacerilor.

Pe de altă parte, un fost coleg al lui Aurelian Giosan, presupusul agresor, a spus că acesta, deşi părea o persoană calmă, în momentul în care se enerva putea deveni violent, existând situaţii în care s-a certat în public cu alte persoane.

Conducerea universităţii ieşene a precizat, totodată, că este alături ”de familiile şi prietenii celor care au fost afectaţi de tragicul incident”.

”Universitatea este alături. Este un eveniment care te îngrozeşte, suntem cu toţii pur şi simplu consternaţi“, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici