"Toţi am fost la Wuhan şi ne-am îmbolnăvit, am stat 3 zile la pat" Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19

  • Sportivii care au participat în octombrie 2019 la Jocurile Mondiale Militare sunt convinşi că au avut COVID-19
  • Mulţi dintre ei au căzut la pat cu o gripă puternică, povesteşte o sportivă din Franţa.
  • Acuzată că a dat COVID-19 lumii, China spune că virusul a ajuns la Wuham de la sportivii străini veniţi la Jocurile Mondiale Militare.
44471 afișări
Imaginea articolului "Toţi am fost la Wuhan şi ne-am îmbolnăvit, am stat 3 zile la pat" Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19

"Toţi am fost la Wuhan şi ne-am îmbolnăvit, am stat 3 zile la pat" Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19

Înainte de epidemia de coronavirus, oraşul chinez Wuhan a organizat Jocurile Mondiale Militare, între 16 şi 29 octombrie 2019. Sportivii francezi susţin că au fost loviţi de o gripă puternică în timpul competiţiei, iar acum sunt convinşi că au avut COVID-19.

Autorităţile din China au raportat primele cazuri la finalul lunii decembrie, când mai mulţi locuitori ai oraşului au s-au prezentat la spitale cu simptome de gripă. Toţi aveau legătură cu o piaţă de animale vii, locul considerat epicentrul pandemiei. China susţine însă că virusul a ajuns în Wuhan cu sportivii străini de la Jocurile Militare, în încerca de a scăpa de acuzaţiile provenite mai ales din partea preşedintelui SUA, Donald Trump.
 

COVID-19 i-a pus la pat pe sportivii prezenţi la Wuhan. "Medicul mi-a spus că am avut coronavirus"



"Aproape toţi ne-am îmbolnăvit după ce am participat la Jocurile Militare Mondiale de la Wuhan. Trei zile am stat în pat. Şi eu am fost bolnavă, am avut simptome cu care nu m-am mai confruntat niciodată. Eram îngrijoraţi, dar nu ştiam că ar putea fi COVID-19, pentru că nicăieri nu se vorbea despre aşa ceva la momentul respectiv.

Unul dintre medicii delegaţiei crede că am avut virusul, pentru că foarte mulţi sportivi s-au îmbolnăvit la întoarcerea în ţară",
a spus Elodie Clouvel, campioană mondială şi olimpică la pentatlon, într-un interviu pentru postul Loire 7.

 


Între timp, toate toată planeta a fost cuprinsă de febra coronavirusului. Sunt peste 3,8 milioane de cazuri de COVID-19 în lume, economii puse în genunchi de carantină, iar 265.000 de oameni au murit.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici