Unsprezece ziarişti se află pe lista de 65 de persoane a lui Dragomir, prezentată Comisiei SRI. Celelalte nume sunt de politicieni şi "persoane din justiţie"

Unsprezece dintre cele 65 de persoane aflate pe lista pe care Daniel Dragomir a prezentat-o Comisiei parlamentare de control al SRI sunt ziarişti, comisia urmând să decidă dacă îi va chema sau nu la audieri.

3151 afișări
Imaginea articolului Unsprezece ziarişti se află pe lista de 65 de persoane a lui Dragomir, prezentată Comisiei SRI. Celelalte nume sunt de politicieni şi "persoane din justiţie"

Unsprezece ziarişti se află pe lista de 65 de persoane a lui Dragomir, prezentată Comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI.

”Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Anterior, Dragomir a declarat că sunt mai mulţi acoperiţi în presă, dar că nu le va face public numele. A spus însă că a văzut ziarişţi care intrau şi ieşeau din biroul fosrtului adjunct SRI, Florian Coldea, nominalizându-i pe Dan Tapalagă, Dan Turturică şi Sorina Matei.

Într-un răspuns, SRI nu a negat că are acoperiţi în presă.

Manda: Pe lista lui Dragomir sunt 11 jurnalişti, 15 politicieni, 12 persoane din Justiţie

Preşedintele Comisiei SRI, Claudu Manda, a prezentat, miercuri, structura listei cu cele 65 de persoane invocate de fostul angajat SRI Daniel Dragomir, care ar putea proba afirmaţiile lui, aceasta cuprinzând 11 jurnalişti, 15 politicieni, dar şi 12 persoane din Justiţie.

„Am primit lista de la domnul Dragomir cu cele 65 de persoane. Structura acestei liste, aşa cum am reuşit să o facem noi într-o analiză în cadrul Comisei, este următoarea: ofiţeri SRI şi foşti ofiţeri SRI – 11 persoane, oameni de afaceri – 13 persoane, presă – 11 persoane, Justiţie – 12 persoane, politică – 15 persoane, administraţie – 3 persoane”, a spus Manda.

„Vom decide să le invităm la audieri pe aceste persoane abia după ce vom parcurge împreună cu domnul Dragomir elementele pe care poate să le spună”, a adăugat Manda.

CITEŞTE şi Daniel Dragomir a lăsat o listă cu 65 persoane ce ar trebui audiate/ Manda, preşedintele Comisiei: Dragomir susţine că un fost preşedinte al Camerei a beneficiat de sprijinul SRI, prin media. Ne-au ŞOCAT numele

Fostul angajat SRI Daniel Dragomir a indicat Comisiei SRI un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor care a beneficiat de sprijinul SRI, prin intermediul „culoarelor media”, urmând a aduce probe în acest sens, a precizat, marţi, preşedintele Comisiei.

„(Dragomir, n.r.) a dat exemple de persoane politice care au fost susţinute de SRI prin media, şi anume ordine date de cei din conducerea SRI, a indicat persoana care dădea ordine, a indicat persoana politică care a beneficiat de susţinerea aceasta. Săptămâna viitoare aduce probele care susţin acest lucru”, a spus Manda, după audierea lui Dragomir.

Manda a spus că membrii Comisiei SRI au fost „şocaţi” la auzirea numelor invocate de Dragomir.

„Ne-au şocat numele. Persoana politică despre care Dragomir susţine şi va aduce probe în susţinea domniei sale că a beneficiat de susţinerea personelor şi instrumentelor pe care unii din angajaţi SRI le aveau la dispoziţie este un fost preşedinte al Camerei Deputaţilor. (...)Avea funcţia de preşedinte al Camerei”, a precizat Manda.

„(Dragomir, n.r.) a spus de persoane din conducerea SRI care au folosit acele culoare media despre care a făcut referire la televizor, dar spunea cum acele culoare media au fost folosite pentru a sprijini mediatic persoane politice, a dat exemplu, ne-a spus un nume. Aşteptăm la următoarea întâlnire dovezile şi probele”, a mai spus Manda.

Manda a spus că Dragomir s-a referit, în expunerea sa, la perioada 2009-2013.

El a arătat că Dragomir va fi audiat din nou săptămâna viitoare, marţi.

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a prezentat Comisiei parlamentare de control al Serviciului Român de Informaţii o listă cu 65 de persoane care ar trebuie audiate în comisie şi care ar putea să-i probeze afirmaţiile, pe listă fiind politicieni, ziarişti, oameni de afaceri şi cadre ale SRI.

”Sunt 65 de persoane pe care am dorit să le comunic comisiei pentru a fi audiate”, a spus Daniel Dragomir la încheierea audierii sale, el refuzând să dea nume ale persoanelor care se regăsesc pe acea listă.

Întrebat dacă este vorba de oameni care pot influenţa, în momentul de faţă decizii ale autorităţilor statului, Dragomir a spus: ”Unele, da. Altele, nu”.

Fostul ofiţer a precizat că, în viitor, va prezenta noi probe care să-i susţină afirmaţiile de până acum. ”În viitorul apropiat voi face declaraţii privitoare la toate aspectele pe care le-am semnalat până acum. Şedinţa comisiei a fost un foarte concretă şi tehnică”, a mai spus Dragomir.

Existenţa listei lui Dragomir a fost confirmată şi de către preşedintele comisiei, senatorul Claudiu Manda (PSD). ”În susţinerea afirmaţiilor sale, domul Dragomir a lăsat la comisiei o listă de 65 de persoane, însemnând ofiţeri activi SRI, ofiţeri inactivi ai Serviciului, persoane din media, din mediul politic şi din cel economic, persoane pe care domnia sa le indică să le invităm la comisia SRI şi să punem întrebări pentru a proba lucruri pe care domnul Dragomir le spune”, a declarat Manda.

 


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici