A fost lansată prima aplicaţie pentru comunicare criptată şi transfer securizat de fişiere dezvoltată în România

Prima aplicaţie pentru comunicare criptată şi transfer securizat de fişiere, dezvoltată în România, a fost lansată de către compania CryptoDATA Tech.

2368 afișări
Imaginea articolului A fost lansată prima aplicaţie pentru comunicare criptată şi transfer securizat de fişiere dezvoltată în România

„Prin lansarea aplicaţiei Wispr, dezvoltată integral în România, ne dorim să atragem atenţia asupra importanţei securizării transferului de informaţii, protecţiei datelor cu caracter personal şi, de asemenea, ne propunem să educăm publicul larg despre importanţa conceptului de “intimitate digitală”, spune CEO CryptoDATA Ovidiu Toma.

Creatorii aplicaţiei spun că în prezent menţinerea intimităţii digitale a devenit o provocare complexă în contextul în care furnizăm constant date personale prin intermediul dispozitivelor smart proprii către companii şi furnizori terţi de servicii, în timp ce în cazul Wispr mesajele text, apelurile audio sau video şi transferurile de fişiere sunt complet securizate şi criptate.

Cele mai importante beneficii furnizate de aplicaţia Wispr către utilizatorii din întreaga lume sunt securitatea integrală a datelor şi criptarea prin tehnologia Blockchain, Wispr este o tehnologie de ultimă generaţie care asigură transmiterea de mesaje şi transferuri de fişiere securizate în orice moment.

Transmiterea, efectuarea şi primirea de mesaje text sau audio, apeluri audio sau video şi transferurile fişiere sunt criptate prin intermediul protocolului VOBP (Voice Over Blockchain Protocol) dezvoltat şi patentat de compania românească CryptoDATA Tech.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici