Boeing E4-B, „avionul Apocalipsei”, a fost conceput pentru a transporta liderii SUA în cazul unui război nuclear. Poate sta în aer câteva zile

Este un Boeing 747 modificat, conceput pentru a transporta liderii SUA în cazul unui război nuclear: aparatul rezistă impulsurilor generate de bombele electromagnetice capabile să dezactiveze alte echipamente tehnologice.

57568 afișări
Imaginea articolului Boeing E4-B, „avionul Apocalipsei”, a fost conceput pentru a transporta liderii SUA în cazul unui război nuclear. Poate sta în aer câteva zile

Confruntate cu ameninţarea preşedintelui rus Vladimir Putin de a-şi pune arsenalul nuclear în alertă, Statele Unite nu au stat pe loc. Potrivit site-ul britanic iNews, în ziua următoare anunţului a fost efectuat un zbor de antrenament de aproximativ 4 ore şi jumătate al aeronavei GORDO15, aparţinând categoriei aşa-numitelor „aeronave Apocalypse”.

Un nume sugestiv, care reflectă totuşi utilizarea reală a acestei clase de Boeing 747 modificate şi redenumite E4-B. Sunt aeronave de 200 de milioane de dolari care fac parte din flota de aeronave speciale Nightwatch, concepute încă din anii 1970 pentru a fi utilizate exclusiv de către secretarul apărării şi de liderii militari americani, în cazul unui conflict nuclear.

Împotriva ameninţării nucleare

Una dintre particularităţi este că sunt rezistente la impulsul electromagnetic cauzat de o explozie a unei bombe electromagnetice, efect capabil să elimine toate echipamentele normale. Avioanele au fost, de fapt, special echipate doar cu tehnologie analogică, pentru a permite funcţionarea lor în aceste cazuri extreme. E4-B este capabil să stea în aer câteva zile, fără întrerupere, şi este echipat cu peste 65 de antene, pentru a permite comunicaţiile cu submarine, alte avioane sau linii fixe din întreaga lume, în orice circumstanţe.

Antrenament special sau rutină?

Zborul efectuat în ultimele zile împreună cu alte avioane de escortă dintr-o bază militară din Nebraska făcea parte dintr-o operaţiune deja planificată. Este ceea ce susţin Forţele Aeriene ale SUA, care au negat o legătură între acest antrenament şi ameninţarea reală a unui conflict nuclear alimentat de Moscova.

Potrivit informaţiilor oficiale, în orice moment trebuie să existe cel puţin un E4-B gata să se ridice de la sol, pentru orice eventualitate. Prin urmare, ieşirile programate ale acestor aeronave sunt necesare, pentru a le menţine întotdeauna gata de utilizare. Dar mai multe site-uri care monitorizează mişcările avioanelor au observat şi că abia a doua zi după primul zbor, acelaşi avion militar părea gata să decoleze a doua oară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici