Cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming. Microsoft cumpără Activision Blizzard ce are în portofoliu: Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty

Microsoft a anunţat marţi că va cumpăra Activision Blizzard pentru 68,7 miliarde de dolari în numerar, cea mai mare tranzacţie din istoria acestui sector.

2705 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare tranzacţie din istoria industriei de gaming. Microsoft cumpără Activision Blizzard ce are în portofoliu: Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty

Cea mai mare tranzaţie din istoria industriei de gaming. Microsoft cumpără Activision Blizzard ce are în portofoliu: Warcraft, Diablo, Overwatch, Call of Duty

Oferta Microsoft, de 95 de dolari pe acţiune, reprezintă o creştere de 45% faţă de suma la care trazacţionau acţiunile Activision.

La încheierea tranzacţiei, Microsoft va deveni a treia companie de jocuri video din lume ca venituri, după Tencent şi Sony. Achiziţia planificată include francize emblematice de la studiourile Activision, Blizzard şi King, precum "Warcraft", "Diablo", "Overwatch", "Call of Duty" şi "Candy Crush", pe lângă activităţile globale de eSports prin Major League Gaming. Compania are studiouri în întreaga lume şi aproximativ 10.000 de angajaţi.

"Jocurile video reprezintă în prezent cea mai dinamică şi mai interesantă categorie din domeniul divertismentului pe toate platformele şi va juca un rol cheie în dezvoltarea platformelor de metaverse", a declarat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, într-un comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici