Dezvoltatorii TikTok sunt acuzaţi că le-au cerut moderatorilor să nu promoveze persoanele „urâte” sau „sărace”

  • Dezvoltatorii aplicaţiei TikTok sunt acuzaţi că le-au cerut moderatorilor de pe platformă să nu promoveze postările făcute de persoanele „urâte” sau „sărace”.
  • Măsura, o încercare de a atrage mai mulţi utilizatori.
  • Doi senatori americani încearcă să limiteze folosirea aplicaţiei de către angajaţii din sectorul public.
1283 afișări
Imaginea articolului Dezvoltatorii TikTok sunt acuzaţi că le-au cerut moderatorilor să nu promoveze persoanele „urâte” sau „sărace”

Dezvoltatorii TikTok sunt acuzaţi că le-au cerut moderatorilor să nu promoveze persoanele „urâte” sau „sărace”

Informaţiile apar în documente interne obţinute de publicaţia The Intercept şi susţin teoria potrivit căreia aplicaţia chineză cenzurează masiv conţinutul.

TikTok este un fenomen şi are 800 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună. Compania din Beijing care o deţine, ByteDance, a cerut să nu fie promovate nici persoanele cu dizabilităţi, potrivit sursei citate. De asemenea, moderatorii trebuie să cenzureze discursurile politice şi să îi pedepsească pe cei care ating onoarea naţională a Chinei sau discută despre organe ale statului, precum poliţia.

Compania ByteDance, fondată în 2012, este una controversată din cauza legăturilor pe care le are cu Partidul Comunist din China. Doi senatori americani încearcă să limiteze folosirea TikTok de către angajaţii din sectorul public şi susţin că aplicaţia reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Josh Gartner, un purtător de cuvânt al companiei, a declarat că multe dintre instrucţiunile prezentate de The Intercept fie nu mai sunt folosite, fie nu au fost aplicate niciodată. Despre politica prin care se cerea ca persoanele neatractive, sărace sau cu handicap să nu fie promovate, Gartner a declarat că au fost o încercare de limitare a bullying-ului pe platformă, dar că instrucţiunile nu mai sunt valabile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici