FOTO Moment de bucurie după 24 de ore petrecute pe orbită. Capsula privată SpaceX a andocat la Staţia Spaţială Internaţională

  • O navă SpaceX Crew Dragon a andocat la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) sâmbătă dimineaţa.
  • Capsula transporta patru astronauţi din trei ţări.
  • Echipajul urmează să stea în spaţiu timp de şase luni, relatează CNN.
848 afișări
Imaginea articolului FOTO Moment de bucurie după 24 de ore petrecute pe orbită. Capsula privată SpaceX a andocat la Staţia Spaţială Internaţională

O capsulă SpaceX a andocat la Staţia Spaţială Internaţională

Misiunea marchează al treilea zbor cu echipaj pentru compania lui Elon Musk şi primul care foloseşte o rachetă şi o capsulă privată.

Astronauţii au decolat vineri dimineaţă de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida şi au petrecut aproape 24 de ore pe orbită. Sâmbătă dimineaţă, capsula s-a aliniat încet şi s-a cuplat la unul dintre porturile staţiei spaţiale.

Echipajul este format din astronauţii NASA Shane Kimbrough şi Megan McArthur, Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană şi Akihiko Hoshide de la agenţia spaţială japoneză JAXA.

Kimbrough, McArthur, Pesquet şi Hoshide s-au alăturat celor şapte astronauţi aflaţi deja la bordul staţiei, dintre care patru au ajuns cu o altă capsulă SpaceX Crew Dragon în noiembrie. Aceasta este unul dintre cele mai mari echipaje pe care ISS le-a găzduit vreodată. Numărul astronauţilor va scădea la şapte atunci când patru dintre astronauţii care fuseseră la bord se vor îndrepta spre casă pe 28 aprilie.

Ani de zile, SpaceX a lucrat în cadrul unui contract în valoare de 2,6 miliarde de dolari pentru a-şi dezvolta nava spaţială Crew Dragon în cadrul programului comercial Crew al NASA, care, pentru prima dată în istoria agenţiei spaţiale, a predat sarcina de a construi şi testa o navă spaţială către sectorul privat.

Boeing lucrează în cadrul unui contract similar pentru a-şi dezvolta propria capsulă, Starliner, care este încă în faza de testare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici