"Vedetele" Samsung  Galaxy Z Flip 4, adorat pentru selfie-uri rapide. Galaxy Z Fold 4, ideal pentru jocuri video şi multitasking

  • MEDIAFAX vă aduce, în premieră şi în exclusivitate, imagini de la lansarea celor mai noi modele de telefoane pliabile lansate de Samsung.
  • Actorul Cosmin Seleşi, care a prezentat evenimentul, a spus că Flip 4 este "preferatul doamnelor", iar Fold 4 este ideal pentru gameri.
  • Tiberiu Dobre, reprezentant Samsung: În 2021, am livrat peste 10 milioane de telefoane pliabile la nivel global
  • Tiberiu Dobre: Flip 4 este gândit pentru cei care îşi doresc un telefon compact
  • Tiberiu Dobre, despre Fold 4: Pe partea superioară poţi urmări filmele de pe Netflix, iar jos poţi schimba mesajele cu prietenii
2186 afișări
Imaginea articolului Galaxy Z Flip 4, adorat pentru selfie-uri rapide. Galaxy Z Fold 4, ideal pentru jocuri video şi multitasking

Scurt Istoric -  de la tăiţei la telefoane pliabile 

Samsung (care în limba coreeană înseamnă "Trei Stele"), fiind iniţial o companie comercială coreeană ce producea lână şi prepara tăiţei, a fost fondată în 1938 de Lee Byung-chul. 

După ce fondatorul Byung-chull a murit în 1987, l-a urmat magnatul Lee Kun-hee la conducere. Kun-hee a transformat Samsung în unul dintre cei mai mari producători de semiconductori, cipuri de memorie, electrocasnice şi telefoane mobile din lume.  

Primul telefon mobil produs de Samsung a fost SGH-100, lansat în anul 1988, şi a fost simbolul boom-ului economic al Coreii de Sud.

Samsung Electronics Romania a început să vândă produse pe piaţa românească din anii 1995-1999, iar de curând a devenit un business de 1 miliard de euro pe an, scrie ZF

În 2009, Samsung a lansat primul smartphone, Samsung GT-I7500 Galaxy, cu sistemul de operare Android.

Zece ani mai târziu, primul smartphone pliabil a fost lansat împreună cu Galaxy S10 - GALAXY FOLD. 

A fost un produs revoluţionar fiindcă acesta putea să fie îndoit pentru a expune un ecran flexibil de dimensiunea unei tablete de 18 centimetri.

 

În 2020 a văzut lumina zilei şi frăţiorul său mai mic, GALAXY Z FLIP, care se pliază orizontal şi foloseşte un strat de sticlă hibrid cu marca „Infinity Flex Display”. 

  

A Patra Generaţie. Avem două noi vedete care vor să fie în centrul atenţiei

Pe 25 august 2022, a luat naştere în premieră, atât în România, cât şi la nivel global, noua generaţie de telefoane pliabile, Samsung Galaxy Z Fold 4 şi Samsung Galaxy Z Flip 4.

Evenimentul lansării s-a desfăşurat în Bucureşti, la Galeria SENAT, fiind moderat de Cosmin Seleşi.

Actorul i-a făcut introducerea pe scenă lui Tiberiu Dobre, Head of IM Division Romania & Bulgaria, pentru a vorbi despre noile modele de telefoane pliabile:

"Daţi-mi voie să vă prezint vedetele acestei seri - Z Flip 4 şi Z Fold 4. Îţi vine să crezi sau nu, vorbim despre a patra generaţie de telefoane pliabile. 

Dacă mă gândesc că acum trei ani lansam primul telefon pliabil, mi se pare incredibil cum a trecut timpul.

Aşa că dacă dăm timpul înapoi, în 2019 lansam primul telefon pliabil şi de atunci lucrurile au evoluat. Acum vorbim de cea mai îndrăgită categorie de produse de la Samsung, telefoanele pliabile.

Am evoluat de la un segment de nişă la mainstream şi asta înseamnă că din ce în ce mai multă lume, atât în România, cât şi pe plan global, alege să folosească telefoanele pliabile.

Asta ne bucură, ne onorează, dar în egală măsură, ne ambiţionează să inovăm pentru că asta este misiunea noastră, să oferim cele mai bune experienţe clienţilor noştri.

Stânga - Fold 4, Dreapta - Flip 4 

Şi pentru că vorbeam de mainstream mai devreme, anul trecut de exemplu, în 2021, am livrat peste 10 milioane de telefoane pliabile la nivel global

Generaţia a patra de telefoane pliabile este pe departe cea mai bună versiune de până acum. Evident că în momentul de faţă conţine tot ce înseamnă tehnologie de top. Cu smartphone-ul nu  mai este ce a fost cândva. Este un instrument de lucru pentru task-uri complicate la locul de muncă, este un element de entertainment atunc când vrem să ne relaxăm acasă, este un instrument care are grijă de sănătatea noastră, de bankingul pe care îl facem peste zi, cu alte cuvinte, este firesc pentru utilizator să aleagă telefoanele pliabile care să facă faţă cel mai bine provocărilor unui ritm de viaţă dinamic". 

 

Tiberiu Dobre, Reprezentantul Samsung, vorbind despre cea de-a patra generaţie de telefoane pliabile, face o demonstraţie tehnică prin a realiza un selfie rapid cu noul model de telefon pliabil Flip 4 

 

Tiberiu Dobre: Flip 4 este gândit pentru cei care îşi doresc un telefon compact

"Flip 4 este gândit pentru cei care îşi doresc un telefon compact. Este mic, este de dimensiunea unui smartphone clasic atunci când este deschis, este gândit pentru cei care apreciază expresivitatea, pentru cei care vor să surprindă momente frumoase din viaţă, nişte unghiuri unice, este un telefon foarte fain".

Reprezentantul Samsung şi actorul Seleşi au făcut împreună o demonstraţie tehnică prin a-şi face selfie rapid cu un exemplar Flip 4...fără să atingă telefonul, aşezându-l pe podea,  mulţumită ecranului flexibil ce poate să fotografieze din mai multe unghiuri. 

Actorul l-a întrebat pe Tiberiu Dobre despre îmbunătăţirea camerei.

"Ca de obicei, avem veşti foarte bune şi la capitolul cameră. Senzorul pe care îl avem pe acest Flip 4 are cu 65% mai multă lumină decât precedentul, asta înseamnă că avem poze mai clare, mai luminoase, mai stabile, indiferent că vorbim de poze ziua sau noaptea. Poţi să-ţi setezi unghiul care ţi-l doreşti, suprafaţa, te ajută la conferinţele video. Are un buton Quick Shot inclus, scoţi din buzunar, l-ai apăsat pe un buton şi gata selfie-ul". 

Seleşi l-a întrebat pe ton glumeţ cum rezistă "balamaua" telefonului. 

"Balamaua rezistă. Este semnificativ mai mică decât versiunile precedente şi cel puţin la fel de rezistentă. Balamaua a fost redesenată, regândită, şi întreg telefonul are un aer mai elegant".  

Să vorbim şi despre cealaltă vedetă a serii, Fold 4, cel mai performant şi mai durabil telefon Samsung, dornic să facă pe plac gamerilor 

Fold 4 este un telefon pentru cei care apreciază productivitatea şi este cel mai performant telefon creat vreodată de Samsung, a confirmat Tiberiu Dobre. 

Este un telefon deosebit şi dă-mi voie să-şi spun un secret - ATENŢIE, CREEAZĂ DEPENDENŢĂ!

Este o experienţă cu totul plăcută atunci când vorbim de Multitasking. Practic, în partea de jos a ecranului avem o listă de aplicaţii, dacă vrei o paralelă cu laptopurile pe care le folosim de zi cu zi. 

Acum este o bară jos cu aplicaţii, diferenţa este că acolo le pui cu mâna, aici cu A.I. în funcţie de sincronizări, de ce foloseşti le găseşti acolo ... o serie de aplicaţii care sunt optimizate şi asta e o mare economie de timp. 

În privinţa videoconferinţelor, filmelor şi jocurilor video: 

"Sunt foarte încrezător că o să facă o impresie cu totul şi cu totul ieşită din comun, este practic un smartphone cu ecran foarte mare , de două ori mai mare ca un smartphone obişnuit, cu cea mai mare tată de refresh, cu cel mai bun procesor existent în momentul de faţă pe piaţă , cu o baterie generoasă.

Pe partea superioară poţi urmări filmele de pe Netflix, iar jos poţi schimba mesajele cu prietenii. 

Suntem într-o videoconferinţă pe partea superioară, şi în loc să tăiem copacii şi pădurile, să luăm notiţe pe partea inferioară a ecranului", a declarat reprezentantul Samsung. 

Flip 4, un device îndrăzneţ care încape uşor în orice buzunar, sau Fold 4, un telefon durabil cu forţa unui PC? 

Am fost la fiecare stand pentru a observa noile modele de telefoane pliabile, acompaniate de căştile Samsung Galaxy Buds, căştile Bluetooth fără fir, şi de ceasurile inteligente Samsung Galaxy Watch 5.

Încep cu Flip 4 care are multe îmbunătăţiri faţă de Flip 3. 

Acest telefond poate că este mic, dar puternic atunci când este pliat, suficient de compact pentru a se potrivi în palmă, lăsând impresie puternică prin culorile elegante care se potrivesc stilului şi gusturilor fiecăruia. 

Flip 4 este rezistent la apă şi sfidează zgârieturile, balamaua fiind protejată de un înveliş din aluminiu. 

Cea mai tare îmbunătăţire sunt camerele sale foto care surprind  peisajele urbane şi cele naturale, dar şi oamenii dintr-o nouă perspectivă mai fotorealistică prin funcţia Quick Shot care poate realiza un selfe de pe ecranul frontal sau din FlexCam, cu camera foto în sus, ideală pentru fotografiile în grup şi selfe-uri, fără a necesita utilizarea mâinilor. 

Cu un ecran de dimensiunea de patru centimetri, utilizatorii pot descărca widget-uri de muzică, meteo, alarme, temporizator, înregistrare vocală, programul de astăzi, aplicaţia Samsung Health şi Bluetooth.

Specificaţii tehnice

  • Procesor  - Octa-core (1x3.19 GHz Cortex-X2 & 3x2.75 GHz Cortex-A710 & 4x1.80 GHz Cortex-A510)
  • Placă vide - Adreno 730
  • Memorie -  8 GB RAM
  • Spaţiu de stocare - variază -  128 GB, 256 GB, 512 GB UFS 3.1
  • Baterie - 3700 mAh

 

Pe de altă parte,  Fold 4, succesorul lui Fold 3  are un ecran mai mare, rame mai subţiri, o cameră foto mai camflată, dar mai ales, are forţa unui PC performant.  

Fold 4 are şi o bară de multitasking, aidoma unui desktop, şi App Pair care poate lansa până la trei aplicaţii partajate pe ecran. 

Poate rezista la lovituri, la zgârieturi, la ploaie, la soare şi la tăieturi, având panouri realizate din învelişuri Corning® Gorilla® Glass Victus™+. 

Iar când se lasă întunericul şi petrecerile ....sau drumeţiile durează până la miezul nopţii, telefonul dispune de funcţii cu care poţi realiza fotografii şi videoclipuri spectaculoase de după lăsarea întunericului. 

Iar pentru gaming, eu personal i-am văzut pe participanţi cum se jucau FIFA şi PUBG pe telefonul pliabil conectat la un ecran, fiind totodată utilizat şi ca un controller touch-screen.

Specificaţii tehnice

  • Procesor -  Octa-core (1x3,19 GHz Cortex-X2 şi 3x2,75 GHz Cortex-A710 şi 4x1,80 GHz Cortex-A510)
  • Placă video -  Adreno 730
  • Memorie - 12  GB RAM
  • Spaţiu de stocare - 256  GB, 512  GB sau 1 TB UFS 3.1
  • Baterie - 4400 mAh

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici