Încă un eşec pentru agenţia spaţială a Japoniei. Racheta de transport H3 a fost distrusă în urma unei probleme la motor

  • Noua rachetă japoneză de transport mediu a eşuat marţi la zborul său de debut în spaţiu, după ce motorul celei de-a doua trepte a lansatorului nu s-a aprins aşa cum era planificat.
  • Reprezintă o lovitură pentru eforturile Japoniei de a reduce costurile de acces în spaţiu şi de a concura cu SpaceX a lui Elon Musk.
916 afișări
Imaginea articolului Încă un eşec pentru agenţia spaţială a Japoniei. Racheta de transport H3 a fost distrusă în urma unei probleme la motor

Racheta H3, înaltă de 57 de metri, primul model nou al Japoniei din ultimele trei decenii, a decolat fără probleme din portul spaţial Tanegashima, a arătat o transmisiune în direct a Agenţiei japoneze de explorare aerospaţială (JAXA).

Însă, după ce a ajuns în spaţiu, motorul celei de-a doua trepte a rachetei nu s-a aprins, ceea ce i-a forţat pe oficialii misiunii să distrugă manual vehiculul după 14 minute de zbor.

"S-a decis că racheta nu-şi poate încheia misiunea, aşa că a fost trimisă comanda de distrugere", a precizat JAXA într-un comunicat.

Încercarea eşuată a urmat unei lansări ratate luna trecută, iar resturile ar fi căzut în ocean la est de Filipine, a precizat JAXA.

Ministrul Ştiinţei şi Tehnologiei, Keiko Nagaoka, a declarat că guvernul a înfiinţat un grup de lucru pentru a investiga eşecul "foarte regretabil".

"Acest lucru va avea un impact serios asupra viitoarei politici spaţiale a Japoniei, a afacerilor spaţiale şi a competitivităţii tehnologice", a declarat Hirotaka Watanabe, profesor la Universitatea din Osaka cu expertiză în politica spaţială.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici