Marea Britanie a interzis folosirea antenelor 5G ale producătorului Huawei. Motivul invocat de autorităţi

  • Marea Britanie a decis să le interzică companiilor de telefonie mobilă să cumpere noul echipament 5G produs de Huawei, începând cu 31 decembrie
  • De asemenea, providerii vor fi obligaţi să elimine din reţele toate antenele 5G ale producătorului până în 2027
  • Autorităţile au motivat decizia prin faptul că noul echipament al companiei chinezeşti reprezintă o ameninţare la securitatae naţională
2671 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a interzis folosirea antenelor 5G ale producătorului Huawei. Motivul invocat de autorităţi
Companiile de telefonie mobilă din Marea Britanie nu vor mai putea să cumpere antene 5G produse de Huawei, începând cu 31 decembrie, şi vor fi obligate să elimine toate antenele 5G ale producătorului chinezesc până în 2027, relatează BBC.
 
Secretarul de stat Oliver Dowden a comunicat decizia către Camera Comunelor. Aceasta vine imediat după sancţiunile impuse de Washington, care susţine că Huawei reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională. 
 
Criticii sunt de părere că Huawei ar avea legături strânse cu guvernul de la Beijing, iar echipamentele sale ar putea fi folosite pentru spionaj. Acuzaţiile au fost negate ferm de compania chinezească de telefonie mobilă.
 
"Nu a fost o decizie uşoară, dar este cea potrivită pentru reţelele noastre de telecom, pentru securitatea naţională şi pentru economie, atât în acest moment, cât şi pe termen lung", a declarat Oliver Dowden.
 
Anterior, guvernul condus de Boris Johnson a dat undă verde companiei Huawei pentru a dezvolta infrastructura 5G în Marea Britanie.
 
Pentru că sancţiunile Statelor Unite vizează doar echipamentele viitoare, guvernul nu a considerat necesară eliminarea antenelor 2G, 3G şi 4G produse de Huawei. 
 
În luna mai, SUA a interzis, de asemenea, ca Huawei să folosească micro-cipuri fabricate pe teritoriu american, motiv pentru care guvernul britanic a ajuns la concluzia că nu mai poate avea încredere în produsele Huawei, deoarece chinezii ar putea folosi piese provenit din surse nesigure.
 
Oliver Dowden a mai spus, în reuniunea din Camera Comunelor, că măsurile nou introduse ar putea întârzia lansarea tehnologiei 5G în Marea Britanie cu 2-3 ani, şi ar putea aduce costuri suplimentare de până la 2 miliarde de lire.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici