Probabil ai observat şi tu că ai o nouă opţiune pe Facebook: ce înseamnă ”Rooms” şi cum poate fi folosită chiar dacă nu ai cont Facebook

Pandemia ne-a învăţat cum să ne reorganizăm viaţa şi cum să ne descurcăm în faţa noilor provocări. Munca de acasă, până nu demult un lucru aproape imposibil de imaginat, a devenit acum o realitate cotidiană.

3350 afișări
Imaginea articolului Probabil ai observat şi tu că ai o nouă opţiune pe Facebook: ce înseamnă ”Rooms” şi cum poate fi folosită chiar dacă nu ai cont Facebook
Pentru a-i ajuta pe cei care sunt în această situaţie, precum şi pe cei care sunt nevoiţi să îşi limiteze întâlnirile cu prietenii, Facebook a lansat o nouă opţiune.
 
Facebook Rooms se vrea a fi un competitor serios al aplicaţiilor Zoom, Skype, Google Meet sau Microsoft Teams. Opţiunea ”Rooms” este ”live” de aproximativ o lună în unele ţări, iar acum a ajuns şi în România.

Ce este Facebook Rooms?

Facebook Rooms este un serviciu al celor de la Facebook care oferă posibilitatea utilizatorilor de a avea conferinţe virtuale cu prietenii. Nu există limită de timp, astfel că o conferinţă nu se va închide automat după o anumită perioadă, însă există o limită în ceea ce priveşte numărul participanţilor. Nu pot intra mai mult de 50 de persoane într-o ”cameră”.
 
”Rooms” vrea să devină un rival pe măsură al Zoom, mai ales în contextul în care foarte mulţi s-au plâns de problemele de securitate ale serviciului Zoom. Nu e mai puţin adevărat că abia s-au stins ecourile unui uriaş scandal privind protecţia datelor în care a fost implicat gigantul Facebook, însă Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, dă asigurări că nu vor exista astfel de probleme în ceea ce priveşte noua opţiune.

Cum poţi folosi Facebook Rooms chiar dacă nu ai cont Facebook?

Potrivit cnet.com, poţi intra într-o video-conferinţă cu prietenii pe ”Rooms” chiar dacă nu ai cont Facebook. Este suficient ca cel care a iniţiat conferinţa să îţi trimită link-ul aferent.
 
O video-conferinţă ”Rooms” se poate crea atât de pe desktop, cât şi de pe dispozitivele mobile, precum şi din aplicaţia Messenger sau direct din Facebook. Trebuie să ai totuşi descărcate ultimele versiuni, dacă foloseşti telefonul mobil.

Pentru a crea o conferinţă ”Rooms” de pe telefonul mobil trebuie să urmezi patru paşi simpli:

1. Deschizi aplicaţia Messenger, evident
2. Apeşi butonul ”People” din partea dreaptă a ecranului
3. Apeşi ”Create a Room” şi alegi cu ce prieteni vrei să vorbeşti
4. Pentru a invita un prieten care nu are cont Facebook, îi trimiţi link-ul aferent conferinţei. De asemenea, poţi da share conferinţei tale în News Feed sau pe grupurile din care faci parte

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici