Publicaţie: Germania are dovezi că Huawei a lucrat cu serviciile de informaţii chineze

Guvernul german deţine dovezi potrivit cărora producătorul chinez de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii Huawei a colaborat cu serviciile de informaţii chineze, a informat miercuri cotidianul Handelsblatt.

1021 afișări
Imaginea articolului Publicaţie: Germania are dovezi că Huawei a lucrat cu serviciile de informaţii chineze

Publicaţie: Germania are dovezi că Huawei a lucrat cu serviciile de informaţii chineze

„La sfârşitul lui 2019, informaţiile conform cărora Huawei a colaborat cu autorităţile de securitate din China au fost transmise de către SUA”, a anunţat ziarul citând un document confidenţial al ministerului de externe.

Nici guvernul german nici Huawei nu au comentat informaţiile prezentate de Handelsblatt.

Dezvăluirile vin într-o zi în care Comisia Europeană urmează să anunţe o serie de linii directoare în baza cărora ţărilor UE vor putea să restricţioneze sau să excludă furnizorii de 5G cu risc ridicat de securitate din reţelelor lor, o acţiune care poate afecta Huawei.

Recomandările, fără caracter obligatoriu, convenite de cele 28 de ţări ale blocului, încearcă să abordeze riscurile de securitate cibernetică la nivel naţional şi la nivelul UE, axate în principal pe Huawei, deşi liniile directoare nu identifică o ţară sau o companie anume.

Statele Unite doresc ca UE să interzică participarea Huawei, temându-se că echipamentele companiei ar putea fi folosite de China pentru spionaj, afirmaţii respinse de companie.

Cu toate acestea, UE speră că o abordare colectivă, bazată pe o listă de verificare a riscurilor, precum şi măsurile ce vor fi anunţate să elimine o parte din presiunile Statelor Unite.

Şefa digitală a UE, Margrethe Vestager şi şeful industriei UE, Thierry Breton, vor prezenta liniile directoare în cadrul unei conferinţe de presă miercuri.

Marea Britanie a optat marţi să permită permite Huawei să furnizeze echipamente pentru părţi nesensibile din reţeaua sa 5G.

Reacţia Huawei

"Huawei Technologies nu a făcut şi nu va face niciodată ceva care să compromită securitatea reţelelor şi a datelor clienţilor companiei. Articolul publicat de Handelsblatt repetă aceleaşi supoziţii vechi şi nefondate, fără să ofere vreun fel de dovezi clare” se arată într-un punct de vedere transmis Mediafax de către Huawei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
huawei,
5g

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici