Smartphone-ul care se ia la întrecere cu iPhone-ul. Bullitt se va conecta automat la o reţea de sateliţi, în zonele fără semnal

  • Un producător britanic de smartphone-uri speră să le ia faţa celor de la Apple şi şefului Tesla, Elon Musk, cu un nou telefon conectat prin satelit.
  • În cazul în care nu există semnal wi-fi sau de reţea mobilă, ideea este că telefonul Bullitt se va conecta automat la una dintre cele două reţele globale de sateliţi.
  • Există speculaţii că viitorul iPhone 14 al Apple ar putea avea conectivitate de urgenţă prin satelit.
  • Musk lucrează, de asemenea, la un serviciu de telefonie prin satelit cu T-Mobile. Cu toate acestea, luna trecută, el a declarat că planurile sale au fost împiedicate de "aprobarea de reglementare" a lansărilor de sateliţi şi a adăugat că este puţin probabil ca serviciul să devină disponibil înainte de sfârşitul anului 2023.
7501 afișări
Imaginea articolului Smartphone-ul care se ia la întrecere cu iPhone-ul. Bullitt se va conecta automat la o reţea de sateliţi, în zonele fără semnal

Smartphone-ul care se ia la întrecere cu iPhone-ul. Bullitt se va conecta automat la o reţea de sateliţi, în zonele fără semnal

Bullitt ar urma să fie lansat în februarie 2023 şi va permite iniţial utilizatorilor să trimită şi să primească doar mesaje text.
 
Destinatarul va primi mesajul sub forma unui SMS şi va putea răspunde dacă va descărca aplicaţia Bullitt. Utilizarea este gratuită pentru aceştia, însă posesorul telefonului Bullitt va trebui să plătească un abonament lunar pentru acest serviciu.
 
Firma a refuzat să spună cât va costa, dar a precizat că va fi disponibil pe niveluri, la fel ca şi tarifele de telefonie mobilă existente şi va fi plătit în plus faţă de un contract standard de reţea. Deocamdată nu a publicat imagini ale dispozitivului, potrivit BBC.
 
Şi, în timp ce se zvoneşte că serviciul Apple ar fi destinat utilizării în caz de urgenţă doar în America de Nord, Bullitt susţine că telefonul său va comuta automat pe satelit în absenţa oricărui alt semnal în întreaga lume.
 
„Ceea ce avem este un smartphone care se va lansa în februarie şi care va fi capabil să transmită mesaje în ambele sensuri, prin satelit, cu acoperire globală", a declarat cofondatorul Bullitt, Richard Wharton. „Sper că am reuşit să facem un salt înainte".
 
Musk spune că, în prezent, telefoanele care folosesc platforma sa ar putea fi nevoite să aştepte până la 30 de minute pentru a se conecta cu un satelit. Cu toate acestea, Wharton a declarat că el crede că, datorită acordurilor cu două reţele globale de sateliţi, pe care a refuzat să le numească, aşteptarea nu va fi mai mare de câteva secunde.
 
Telefonul necesită un chipset personalizat care a fost dezvoltat în ultimele 18 luni împreună cu un producător asiatic, a spus el. Consumarea bateriei va fi minimizată prin faptul că telefonul va căuta sateliţi doar în absenţa altor semnale, a adăugat el.
 
Aşa-numitele "not-spot-uri", unde nu există acoperire mobilă sau aceasta este slabă, există în întreaga lume, în special în zonele rurale.
 
Dorim să colaborăm cu [operatorii de reţea] deoarece există provocări în ceea ce priveşte asigurarea unei acoperiri celulare pentru 100% din geografia unei ţări, astfel încât ceea ce oferim este acea acoperire suplimentară, acolo unde există puncte negre de acoperire", a declarat dl Wharton.
 
În mod tradiţional, telefoanele prin satelit au fost costisitoare şi au o funcţionalitate limitată, iar recepţia prin satelit poate fi perturbată şi de condiţiile meteorologice.
 
Satelitul rămâne următoarea şi ultima frontieră în materie de conectivitate", a declarat Paolo Pescatore, analist de tehnologie la PP Foresight. „Este încurajator să vedem că furnizorii încep să se gândească serios la utilizarea satelitului. În cele din urmă, conectivitatea fiabilă şi robustă este încă foarte căutată de toţi utilizatorii”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici