Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar

Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar, potrivit unui studiu citat de CNN.

4757 afișări
Imaginea articolului Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar

Voyager 1 al NASA a fost lansată pe 5 septembrie 1977, de la Cape Canaveral, Florida, la bordul unei rachete Titan-Centaur, la doar câteva săptămâni după nava-soră Voyager 2.

Deşi au fost proiectate iniţial să funcţioneze cinci ani, sondele trimit date la mai mult de 43 de ani de la lansare, în timp ce explorează spaţiul interstelar.

Instrumentele de la bordul Voyager 1, care a trecut de marginea sistemului solar, au detectat sunete ale undelor plasmatice, potrivit unei cercetări publicate în revista Nature Astronomy.

O echipă de la Universitatea Cornell a studiat datele transmise de pe nava spaţială, trimise de la 22 de miliarde de kilometri distanţă, şi a descoperit emisiile de gaze interstelare.

"Este foarte slab şi monoton, deoarece are o bandă de frecvenţă îngustă", a declarat într-un comunicat Stella Koch Ocker, doctorand în astronomie al Universităţii Cornell. „Detectăm zumzetul slab şi persistent al gazelor interstelare”.

Sonda spaţială NASA Voyager 1 a zburat pe lângă Jupiter în 1979 şi pe lângă Saturn în 1980, înainte de a traversa graniţa sistemului solar, în august 2012.

După intrarea în spaţiul interstelar, instrumentul Plasma Wave System al Voyager 1 a detectat oscilaţii ale gazelor, cauzate de soare. Dar cercetătorii au observat, de asemenea, că între oscilaţii există un semnal constant şi persistent.

„Mediul interstelar este ca o ploaie liniştită, blândă”, a declarat James Cordes, profesor de astronomie George Feldstein la Cornell şi autor principal al studiului, într-un comunicat.

Voyager 1 este cel mai îndepărtat obiect creat de om aflat în spaţiu şi continuă să funcţioneze, în ciuda vârstei şi a distanţei la care se află.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici