Statele Unite şi partenerii săi au destructurat o reţea rusă de boţi

  • Departamentul de Justiţie afirmă că SUA împreună cu partenerii săi au destructurat reţeaua cunoscută sub numele „RSOCKS”
  • Milioane de dispozitive din întreaga lume au fost compromise din cauza reţelei
  • Hackerii RSOCKS plătea o taxă cuprinsă între 30 şi 200 de dolari pe zi pentru a masca sursa de provenienţă a traficului
330 afișări
Imaginea articolului Statele Unite şi partenerii săi au destructurat o reţea rusă de boţi

Sursa foto: Profimedia

Forţele de ordine din Statele Unite, Germania, Ţările de Jos şi Marea Britanie au destructurat o reţea globală de boţi creată de hackerii ruşi.

Reţeaua, cunoscută sub numele de botnet „RSOCKS”, cuprindea milioane de computere şi dispozitive piratate din întreaga lume.

Hackerii RSOCKS plăteau o taxă cuprinsă între 30 şi 200 de dolari pe zi pentru a masca adevărata sursă a traficului. Întreaga activitate ilicită trecea prin dispozitivele compromise.

„Se crede că utilizatorii acestui tip de serviciu proxy au efectuat atacuri la scară largă împotriva serviciilor de autentificare, cunoscute şi sub numele de acreditări şi s-au anonimizat atunci când accesau conturi de social media compromise sau trimiteau e-mailuri rău intenţionate, cum ar fi mesaje de  tip phishing”, au declarat reprezentanţii Departamentului de Justiţie al SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici