Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

125 afișări

Ministerul Finanţelor a publicat bugetul de stat, care se stabileşte la venituri în sumă de 164,727 miliarde lei şi cheltuieli de 254,115 miliarde lei credite de angajament şi 199,584 miliarde lei lei credite bugetare, cu un deficit de 34,856 miliarde lei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarele care au intrat la sfârşitul lui 2018 pe rolul completurilor de cinci judecători de la instanţa supremă, în care nu au fost administrate probe, să rămână la completurile trase la sorţi la finalul anului trecut. Decizia vizează şi dosarele preşedintelui PSD Liviu Dragnea, preşedintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, fostului premier Victor Ponta sau afaceristului Sebastian Ghiţă.

21 de judeţe se află în această dimineaţă sub cod galben de ceaţă, iar în două judeţe fenomenul este însoţit de ploi slabe şi de burniţă, potrivit unor atenţionări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, azi, la Palatul Cotroceni, cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, şi cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Jeremy Hunt.

Cel puţin 21 de persoane au murit în urma unui vortex polar care a scăzut temperaturile până la -35 de grade celsius în Statele Unite, au informat autorităţile locale, citate de Reuters. Statele Unite se confruntă cu cele mai scăzute temperaturi din ultimii 20 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici