Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00.

277 afișări

Ordonanţele de Urgenţă pentru modificarea legilor justiţiei şi privind procedura de desemnare a procurorului european din partea României au fost publicate, aseară, în Monitorul Oficial şi au intrat în vigoare. Uniunea Naţională a Judecătorilor din România critică dur prevederile care încalcă principiul separării carierei judecătorilor de cea a procurorilor şi cere abrogarea lor.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, afirmă surse citate de site-ul de ştiri New Europe. El este urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

Alina Bica, în prezent în Costa Rica, a anunţat aseară că nu se va mai întoarce niciodată în România. Fosta şefă DIICOT a depus o plângere pe numele Laurei Codruţa Kovesi, subliniind că îi cere fostei şefe DNA, dar şi unui procuror din Direcţie, daune de două milioane de euro.

Preşedintele american Donald Trump a avertizat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile auto din Europa dacă Washington şi Bruxelles nu vor putea ajunge la o înţelegere.

Cel puţin 70 de persoane au decedat în urma unui incendiu izbucnit în cursul nopţii de miercuri spre joi în zona istorică a capitalei Bangladeshului, Dhaka, au anunţat autorităţile locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici