Vine al doilea val de COVID 19 peste România? La ce trebuie să ne aşteptăm: predicţiile experţilor români

  • Experţii se aşteaptă la un al doilea vârf de COVID 19 în toamna
  • Este posibil ca noul val să fie de o intensitate redusă
  • În România sunt 18.283 de cazuri de COVID 19 dintre care 11.630 de persoane s-au şi vindecat
33441 afișări

La trei luni de la primul caz de COVID 19 din România probabil te întrebi când se va termina toată povestea? Scapi de epidemie sau revine din toamnă? În rândurile specialiştilor părerile sunt împărţite.

”Eu cred că e foarte probabil să avem un al doilea vârf în toamnă, când vine sezonul rece, el poate să fie de o intensitate redusă dacă învăţăm să convieţuim cu virusul, şi o facem armonios”, a declarat Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase Institutul “Matei Balş”.

Medicul atrage atenţia că este foarte important ca numărul de cazuri să fie ţinut sub control pentru a nu suprasolicita spitalele.

”Virusul suferă mutaţii, nu majore, el poate să devină mai agresiv sau mai puţin agresiv, ce este important este ca numărul de îmbolnăviri să fie redus”, mai spune medicul Adrian Marinescu.

În România sunt 18.283 de cazuri de COVID 19 dintre care 11.630 de persoane s-au şi vindecat.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici