"Vom avea procent mic de decese, raportat la numărul mare de cazuri" Medicul care face minuni la Timişoara, despre cheia succesului cu coronavirusul

  • Virgil Musta a supervizat vindecarea a peste 150 de bolnavi de COVID-19 la spitalul Victor Babeş din Timişoara.
  • Specialistul însă că lupta nu se câştigă în spital.
  • Dacă luăm măsurile necesare, vom avea un număr mic de morţi raportat la numărul mare de cazuri.
2451 afișări
Imaginea articolului "Vom avea procent mic de decese, raportat la numărul mare de cazuri" Medicul care face minuni la Timişoara, despre cheia succesului cu coronavirusul

"Vom avea procent mic de decese, raportat la numarul mare de cazuri" Medicul care face minuni la Timişoara, despre cheia succesului cu coronavirusul

Medicul specialist Virgil Musta de la spitalul de boli infecţioase Victor Babeş din Timişoara are in palmares peste 150 de pacienţi care s-au recuperat în urma infecţiei cu COVID-19 din aproximativ 250. Medicul spune însă că măsurile de distanţare socială sunt cele mai importante, mai ales protejarea persoanelor din categoria de risc.


"Suntem pe trend ascendent, eu caut sa afirm cu putere in ultimul timp ca lupta nu se va castiga in spital. Noi trebuie sa fim pregatiti, sa nu contaminam personalul medical, dar adevarata lupta e in societate. Sansa ca spitalele sa nu fie prea aglomerate si sa nu faca fata afluxului de pacienti este sa ne protejam populatia, prin politici de sanatate inteligenta, prin aceste izolari si prin protejarea populatiei de risc. Aici este cheia.

Daca reusim sa ne protejam populatia la risc, batranii sau persoanele cu boli asociate grave, noi vom castiga razboiul. Vom avea procent mic de decese, raportat la numarul mare de cazuri, care, in fapt, ne imunizeaza, ne intaresc"
, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici