Prahova: O treime din primăriile din judeţ nu respectă legea electorală privind afişajul

Aproximativ 30 la sută dintre autorităţile locale din judeţul Prahova nu respectă prevederile legii electorale în privinţa locurilor de afişaj electoral, în câteva zeci de localităţi fiind semnalate numeroase nereguli în acest sens, a decrarat, marţi, prefectul de Prahova Doru Marius Nechiti.

7 afișări
Imaginea articolului Prahova: O treime din primăriile din judeţ nu respectă legea electorală privind afişajul

Prahova: O treime din primăriile din judeţ nu respectă legea electorală privind afişajul (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul Nechiti a transmis tuturor unităţilor administrative din judeţ o adresă prin care aminteşte autorităţilor publice locale obligativitatea de a stabili, printr-o dispoziţie a primarilor, locurile speciale pentru afişaj electoral, ţinând seama de numărul partidelor politice, alianţelor politice şi alianţelor electorale, precum şi de numărul candidaturilor pentru funcţia de primar.

În adresa trimisă primarilor, prefectul de Prahova le solicită acestora să dispună intrarea în legalitate pentru evitarea eventualelor conflicte sau discriminări, menţionând că au fost semnalate nereguli cu privire la afişajul electoral, nereguli determinate de lipsa panourilor sau construirea lor fără numerotare.

Întrebat care sunt oraşele sau comunele în care s-a semnalat nerespectarea legii electorale de către primari, prefectul Doru Marius Nechiti a declarat că în aproximativ 30 la sută din cele 104 localităţi ale judeţului Prahova au fost semnalate astfel de nereguli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici