Publicarea rezultatelor alegerilor

În fiecare circumscripţie electorală, biroul electoral de circumscripţie aduce la cunoştinţă publică rezultatele preliminare ale alegerilor cel puţin o dată la 24 de ore, înainte de a obţine procesele-verbale şi rezultatele votării de la toate birourile electorale care funcţionează la nivele inferioare nivelului său.

21 afișări
Imaginea articolului Publicarea rezultatelor alegerilor

Publicarea rezultatelor alegerilor (Imagine: Mediafax Foto)

După obţinerea rezultatelor votării de la toate birourile electorale care funcţionează la nivele inferioare nivelului său, organismul electoral responsabil de stabilirea rezultatelor alegerilor la nivelul circumscripţiei electorale aduce la cunoştinţă publică rezultatele finale ale alegerilor, în cazul în care contestaţiile prezentate lui sau instanţei de judecată nu afectează rezultatele alegerilor. Rezultatele finale ale alegerilor sunt stabilite după rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârilor judecătoreşti prin care se soluţionează contestaţiile înaintate.

Biroul Electoral Central publică rezultatele alegerilor în presă şi în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen util.

(Sursa: Monitorul Oficial, Partea I, nr. 196, 13.03.2008)

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici