Alegeri parlamentare. Membrii unei secţii din Suceava au fost bruscaţi şi înjuraţi de un alegător

  • Membrii unei secţii de vot din judeţul Suceava au fost bruscaţi şi înjuraţi de un alegător, amendat în cele din urmă cu 1.500 de lei.
  • În Capitală, o persoană care şi-a dat jos masca de protecţia a primit amendă de 700 de lei.
265 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare. Membrii unei secţii din Suceava au fost bruscaţi şi înjuraţi de un alegător

Alegeri parlamentare. Membrii unei secţii din Suceava au fost bruscaţi şi înjuraţi de un alegător

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-şef de poliţie Monica Dajbog, a declarat că, în cele opt ore de la deschiderea secţiilor de vot, au fost înregistrate 101 sesizări cu privire la contravenţii sau infracţiuni electorale, din care 30 nu s-au confirmat.

Au fost 33 de sancţiuni contravenţionale: 11 avertismente scrise şi amenzi în valoare de 85.000 de lei.

Poliţiştii din Botoşani au fost sesizaţi cu privire la faptul că primarul unei localităţi distribuie diverse pachete cetăţenilor. În acest caz se fac cercetări.

La rândul lor, poliţiştii din Cluj fac cercetări pentru fraudă la vot faţă de două persoane care au votat fără a avea acest drept.

În ce priveşte informaţiile potrivit cărora în trei secţii de vot din Capitală sunt procese verbale semnate în alb, poliţiştii fac verificări pentru stabilirea stării de fapt.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 de către un bărbat din judeţul Hunedoara cu privire la faptul că nu a fost lăsat să voteze la o secţie de votare din municipiul Bistriţa. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul respectiv nu avea reşedinţă şi deci nici drept de vot în judeţul Bistriţa-Năsăud. A fost sancţionat cu avertisment scris, pentru alertarea falsă a autorităţilor.

Preşedintele unei secţii de votare din judeţul Suceava a sesizat poliţia cu privire la faptul că un alegător nu s-a conformat dispoziţiilor sale cu privire menţinerea ordinii în localul de vot, l-a bruscat şi a adresat injurii membrilor comisiei de votare. Alegătorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1.500 de lei.

În zona unui local de vot din Bucureşti, o persoană a tulburat ordinea publică, dându-şi jos şi masca de protecţie. Persoana în cauză a fost amendată cu 500 de lei pentru nepurtarea măştii şi cu 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice.

Tot în municipiul Bucureşti, în urma unei sesizări în care se semnala că lângă unele secţii de votare din sectorul 2 este parcat un autoturism care are afişată sigla unui partid politic, poliţiştii au stabilit că autoturismul avea pe interior, în loc vizibil, sigla partidului politic respectiv. Posesorul autoturismului a fost identificat şi sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei.

La nivel naţional au fost înregistrate mai multe sesizări de continuare a propagandei electorale prin intermediul reţelelor de socializare. Pentru această faptă se poate aplica o amendă cuprinsă între 4.500 şi 10.000 de lei.

O persoană din localitatea Paşcani a intrat cu materiale electorale în sediul unei secţii de votare fiind sancţionată cu amendă în valoare de 10.000 lei pentru continuarea propagandei electorale şi cu 2.500 de lei pentru că nu a respectat măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Un bărbat din Vâlcea a fost amendat cu 3.500 de lei pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice şi nerespectarea măsurilor sanitare de protecţie individuală. Bărbatul s-a prezentat la secţia de votare fără a purta mască de protecţie, iar în momentul în care i-a fost oferită una la intrarea în secţie a devenit recalcitrant şi a tulburat ordinea şi liniştea publică.

Au fost şi trei situaţii în care alegătorii şi-au fotografiat buletinul de vot în cabina de votare. Toţi trei au fost sancţionaţi.

În judeţul Prahova, la secţia de votare din localitatea Malu Roşu s-a produs un incendiu la coşul de fum. Procesul de votare a fost suspendat temporar pentru a permite pompierilor să intervină, dar apoi a fost reluat fără probleme.

Pentru desfăşurarea în condiţii optime a procesului electoral, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a pus la dispoziţia unei secţii de votare din localitatea Florinta un generator până la remedierea defecţiunilor apărute la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Au fost înregistrate şi două decese şi 8 cazuri medicale, două dintre persoane având nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Imediat după închiderea urnelor, Mediafax.ro va prezenta primul exit-poll disponibil în România, pentru alegerile parlamentare 2020. Rezultatele exit-poll-ului CURS-Avangarde vor fi anunţate duminică, la ora 21.00, imediat după închiderea urnelor de vot, pe site-ul mediafax.ro. Rezultatele de la exit-poll nu iau în calcul voturile din diaspora, sondajul fiind realizat doar pentru secţiile de votare de pe teritoriul României.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici