Mafia maşinilor de lux. Automobilele dispăreau subit după închiriere

Poliţiştii din Capitală au făcut miercuri percheziţii şi au dus la audieri cinci persoane, bănuite că ar fi închiriat cu acte false maşini de lux de la firme de profil pe care ulterior le-au vândut la dezmembrări.

2221 afișări
Imaginea articolului Mafia maşinilor de lux. Automobilele dispăreau subit după închiriere

Mafia maşinilor de lux. Automobilele au dispărut subit după închiriere

Poliţiştii de la Serviciul Furturi de Autovehicule din cadrul Poliţiei Capitalei au făcut miercuri patru percheziţii domiciliare în judeţul Ilfov şi au dus la audieri cinci persoane, într-un dosar în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

În fapt, din noiembrie 2022 şi până în prezent, mai multe persoane ar fi indus în eroare firme de rent-a-car din Capitală şi din judeţele Constanţa şi Cluj, constând în aceea că, în urma încheierii contractelor de închiriere a autovehiculelor, ar fi folosit acte de identitate false, cu scopul de a intra în posesia maşinilor şi a le valorifica.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiţii ar fi identificat pe internet anunţuri de închirieri autoturisme de lux, după care ar fi contactat telefonic reprezentanţii societăţii de închirieri, recomandându-se cu identitate falsă, apoi, ar fi pus la dispoziţie fotocopii ale cărţii de identitate şi ale permisului de conducere pe numele fals.

De asemenea, ar fi solicitat fotografii cu autoturismele şi efectuarea plăţii în numerar. Imediat ce autoturismele intrau în posesia bănuiţilor, acestea ar fi fost verificate cu un sistem de detectare pentru aparate GPS şi erau demontate, apoi ar fi fost transportate şi valorificate la centre de dezmembrări auto de pe raza judeţelor Prahova, Buzău şi Ilfov.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 75.000 de euro.

Trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar două dintre acestea au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maşini,
închiriate,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici