Piaţa auto europeană s-a prăbuşit: scădere cu 17,5% în noiembrie

363 afișări
Imaginea articolului Piaţa auto europeană s-a prăbuşit: scădere cu 17,5% în noiembrie

Piaţa auto europeană s-a prăbuşit: scădere cu 17,5% în noiembrie

În noiembrie, în Europa au fost înmatriculate 864.119 de maşini, ceea ce reprezintă o scădere de 17,5% faţă de aceeaşi lună din 2020. Comparativ cu noiembrie 2019, înainte de începerea pandemiei, cifrele sunt chiar înfricoşătoare: în acest caz contracţia este egală cu 28,7%.

Potrivit Centrului de Studii Promotor (CSP), „mobilitatea a suferit o contracţie bruscă din cauza măsurilor adoptate împotriva pandemiei şi a fricii oamenilor de contagii.

La aceasta se adăugă un adevărat tsunami care loveşte sectorul auto din toată Europa: criza semiconductorilor, care se adaugă problemelor cererii şi problemelor de aprovizionare.

Rezultă că principalele pieţe auto din Europa de Vest sunt toate pe roşu: Germania, din nou faţă de 2019, închide soldul ianuarie-noiembrie cu o scădere de 28%, Franţa pierde 25,1%, Italia 22,8%, Spania 32,9% şi Regatul Unit 28,8%. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici