Studiu: ce culoare ajută cel mai mult la vânzarea unei maşini

  • Culoarea care ajută cel mai mult la vânzarea unei maşini este galbenul, arată un studiu.
  • Locul doi este ocupat de argintiu, iar locul trei de negru.
  • Şoferii se feresc de culoarea bej.
1385 afișări
Imaginea articolului Studiu: ce culoare ajută cel mai mult la vânzarea unei maşini

Studiu: ce culoare ajută cel mai mult la vânzarea unei maşini

Conform unei analize carVertical, primul loc de pe lista culorilor care ajută cel mai mult la vânzarea unei maşini este galbenul. „Cu o medie de stat pe piaţă de doar 20,8 zile, se pare că maşinile la mâna a doua care au exteriorul colorat galben se vând cel mai repede. Acest lucru se datorează probabil în parte rarităţii cât şi coeficientului de sex-appeal pe care o maşină galbenă îl posedă intrinsec”, arată cei de la platforma online.

Locul doi, în schimb, este ocupat de argintiu. Cu o medie extrem de apropiată de primul loc, maşinile argintii se vând după aproximativ 21,6 zile. Deloc surpinzător având în vedere versatilitatea culorii care poate fi folosită atât într-un mediu de business cât şi pentru o maşină de familie.

Locul trei este ocupat de negru. La fel, uşor de asortat la orice gust, versatilitatea negrului face maşinile care poartă această nuanţă foarte dezirabile, având o medie de doar 22,9 zile la vânzare.

Platforma citată a urmărit şi evoluţia VW Golf şi spune că se vinde cel mai bine în culoarea maro, cu o medie de doar 18,6 zile la vânzare. Un VW Golf maro se vinde în medie cu 35% mai rapid decât un VW Golf alb. Locul doi are o medie de 20,8 zile la vânzare şi este ocupat de argintiu, iar locul trei confirmă şi el trendul general, fiind ocupat de galben cu o medie la vânzare de 22,6 zile.

Dacă maşinile galbene dispar cel mai rapid de pe piaţă, la polul opus, culoarea care se vinde cel mai greu pe o maşină este bejul. Deşi bejul este o alegere neutră, foarte populară când vine vorba de design interior, se pare ca în lumea automobilelor şoferii se feresc de ea. Cu o medie de 26,2 zile la vânzare, diferenţa dintre bej şi culoarea de pe primul loc este de puţin peste 5 zile. În procente, în schimb, diferenţele sunt semnificative: e nevoie de 26% mai mult timp să se vândă o maşină bej decât una galbenă.

Greu de vândut sunt şi maşinile albe şi cele verzi cu o medie de 24,8 şi respectiv 24,7 zile la vânzare.

În Europa, cele mai căutate culori sunt negrul (23,5% din întregul parc auto european), albul (21,1%) şi argintiul (17,6%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maşini,
culoare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici