7 utilaje de construcţii esenţiale pe un şantier

7 utilaje de construcţii esenţiale pe un şantier

Complexitatea unui şantier de construcţii este reprezentată şi de aparatele, materialele şi utilajele prezente în acest spaţiu. Atât pentru a face construirea şi prelucrarea materialelor posibilă, cât şi pentru a asigura confortul şi siguranţa muncitorilor, utilajele esenţiale sunt de nelipsit. Iată care sunt acestea şi care este funcţia lor principală:

1. Încărcătoare

Datorită cantităţilor mari, dar şi a materialelor grele care trebuie transportate pe un şantier, încărcătoarele fac parte din utilajele de bază. Acestea pot fi complexe, pe şenile sau roţi şi cu motor, sau manuale, potrivite pentru încărcarea materialelor de construcţie foarte grele.

Un transpalet manual poate ridica până la 2500 de kilograme şi are o greutate de aproximativ 65 de kilograme. Astfel de utilaje sunt necesare în flota de utilaje construcţii, tocmai pentru a facilita transportul de materiale pe distanţe mai mici sau dinspre zonele de depozitare din apropiere.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Digital Workforce

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15810

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici