Film de scurtmetraj,regizor Ştefan Mandachi,selecţionat la cel mai mare festival de film,in Irlanda

Omul de afaceri Ştefan Mandachi a produs şi regizat filmul de scurtmetraj “Peace off!”, selecţionat în cadrul Cork International Film Festival, cel mai mare şi mai cunoscut festival de film din Irlanda, aflat la a 67-a ediţie.

Scurtmetrajul “Peace off!” are la bază o poveste reală şi este o ironie la adresa meditaţiei spirituale greşit înţelese. Filmul are o durată de 15 minute şi a fost selectat în categoria International Shorts Online Selection, fiind singurul film românesc prezent în festival.
Filmările au avut loc în lunile aprilie şi mai la Suceava, în satul Sfântu Ilie şi la Bucureşti.
“Am aflat entuziasmat că din 4000 de filme înscrise la Festivalul de Film de la Cork, doar câteva au fost selectate pentru competiţia din acest an, printre care şi filmul nostru. Pentru noi, echipa, este o mare realizare această selecţie. Ideea filmului mi-a venit în urma unor exerciţii de meditaţie pe care mi le-a dat unul dintre mentorii mei. Îmi făceam în pripă temele zilei, întrucât eram întruna pe fugă. Într-o zi, i-am propus să ecranizăm acea stare de fapt, acea atmosferă. Cinematografia este pasiunea mea cea mare. Vizionez cât de multe filme de artă pot, pentru că mă inspiră”, a relatat regizorul filmului.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17088

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici