Florin Răducioiu: „Prima mea întâlnire cu fotbalul ..."

Florin Răducioiu: „Prima mea întâlnire cu fotbalul a avut loc datorită tatălui meu, electrician, care a lucrat la nocturna stadionului 23 August”

Golgheterul României în preliminariile pentru Cupa Mondială SUA 1994, cu nouă goluri înscrise, Florin Răducioiu spune că îi este recunoscător fotbalului până la moarte pentru că i-a dat foarte mult. În interviurile oferite în exclusivitate pentru cea mai amplă realizare cinematografică despre fotbalul românesc, filmul „Hai, România! - Povestea Generaţiei de Aur”, care se va lansa în cinema din 1 martie 2024, Florin Răducioiu rememorează evoluţia sa la Campionatele Mondiale de Fotbal din 1990 şi 1994 şi multe alte momente trăite pe teren, în ţară şi în străinătate. „Cel mai fericit moment din cariera mea a fost primul meu gol la Campionatul Mondial din 1994. Cu totul, acel campionat a fost momentul culminant al carierei mele şi m-a făcut să intru în altă etapă (...), iar perioada preliminariilor a însemnat maturizarea mea ca sportiv şi ocazia de a demonstra acest lucru”, afirmă acesta.

Singurul fotbalist român care a evoluat în toate marile campionate naţionale ale Europei (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania), Florin spune că povestea sa cu marea pasiune, care s-a transformat în profesie, a început datorită tatălui său şi meseriei acestuia. „Prima mea întâlnire cu fotbalul a fost chiar pe stadionul 23 August, în 1986. Când tatăl meu, de meserie electrician, a lucrat la nocturna stadionului. Făcea parte dintr-o echipă care a contribuit la instalarea acestei nocturne. Mama mai venea cu mine pe stadion, ca să îi aducă tatălui meu de mâncare – aşa se obişnuia atunci – şi aşa am ajuns şi eu pe stadion”. Într-una dintre aceste vizite el a întâlnit şi echipa naţională de la acea vreme, care venise să se antreneze. În plus, el mărturiseşte că tatăl său l-a avut ca idol pe Dobrin şi că şi-a dorit foarte mult ca, dacă va avea un băiat acesta să ajungă la fel de cunoscut. „Tata şi-a dorit ca, după două fete, daca va avea băiat, acesta să devină fotbalist ca Dobrin. Poate nu am ajuns ca el, dar cred că i-am împlinit visul”.

 

 

Comunicat furnizat şi asumat de Fabrica de PR

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19009

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici