Profesia contabilă, la ceas de sărbătoare la 98 de ani de la reglementare

Profesia contabilă, la ceas de sărbătoare la 98 de ani de la reglementare. Ziua Naţională a Contabilului Român – Tradiţie pentru viitor. Evoluăm împreună!

În perioada 12-15 iulie a.c., profesia contabilă a adus alături, în toată ţara, cu prilejul celei de-a XV-a ediţii a Zilei Naţionale a Contabilului Român, cei mai importanţi actori ai economiei: instituţii şi autorităţi de reglementare, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi experţi contabili şi contabili autorizaţi – cei care joacă un rol esenţial în dezvoltarea antreprenoriatului, a economiei naţionale în ansamblu. Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) – singurul organism abilitat pentru acordarea calificărilor profesionale de expert contabil şi contabil autorizat – a organizat, la 98 de ani de la înfiinţarea sa – la 13 iulie 1921 –, manifestări ce au avut loc în toate judeţele ţării, dedicate profesiei contabile, fapt evocat şi de preşedintele Consiliului superior al CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, expert contabil, în cadrul evenimentului de la Bucureşti, desfăşurat la Hotel Radisson: „Instituirea Zilei Naţionale a Contabilului Român la 13 iulie este legată de decretul de promulgare a legii de constituire a Corpului Contabililor Autorizaţi şi Experţilor Contabili din România (denumirea de la acea vreme), semnat în urmă cu 98 de ani, la aceeaşi dată, de către Regele Ferdinand, legea fiind iniţiată şi promovată de Grigore Trancu-Iaşi, ministrul Muncii la acea vreme”.

 

Citeşte comuncatul integral la adresa: http://comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=13528

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici