Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe

O serie de declaraţii din Belarus au venit astăzi în care conducerea ţării şi serviciile secrete afirmă, fără dovezi solide, că un atac cu drone asupra capitalei Misk a fost dejucat.

25185 afișări
Imaginea articolului Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe

Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe

Forţele de securitate belaruse au împiedicat atacuri cu drone de pe teritoriul lituanian împotriva unor obiective din Minsk. Acest lucru a fost declarat de şeful KGB din Belarus, Ivan Tertel.
 
"Comitetul pentru Securitatea Statului, în cooperare cu colegii din alte agenţii de aplicare a legii, a efectuat recent o serie de măsuri de securitate acute care au făcut posibilă prevenirea atacurilor cu drone de luptă de pe teritoriul Lituaniei asupra unor obiective din Minsk şi din suburbiile sale", a declarat Tertel.
 
Potrivit acestuia, forţele de securitate continuă să lucreze în acest domeniu, dar "nu este încă posibil să dezvăluim publicului informaţii detaliate". 
 
Pâna la acesta oră Lituania nu a venit cu o reacţie la acuzaţiile lansate de Belarus.
 
Preşedintele Alexander Lukaşenko a susţinut joi că opoziţia din Belarus intenţionează să cucerească un distruict din vestul ţării şi să ceară NATO să desfăşoare trupe, transmite şi agenţia de presă rusă RIA.
 
Alexander Lukaşenko a susţinut joi şi că „zeci” de arme nucleare tactice ruseşti au fost desfăşurate în Belarus, conform înţelegerii cu Vladimir Putin de anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici