Un imobil impozant decorat cu zeităţi mitologice se vinde cu peste 1 milion de euro

Un imobil impozant decorat cu zeităţi mitologice se vinde cu peste 1 milion de euro pe platforma Storia

O vilă interbelică ridicată în stil eclectic şi decorată cu zeităţi mitologice se vinde cu 1.140.000 euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o arteră istorică în inima capitalei şi are peste 10 camere dispuse pe mai multe niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă. Investitorii pasionaţi de arhitectură şi istorie au ocazia de a achiziţiona această bijuterie arhitecturală versatilă într-o locaţie de excepţie.

Această vilă, aflată pe una dintre străzile istorice ce şi-au păstrat în proporţie covârşitoare fondul construit, a fost ridicată în perioada interbelică. Recent a fost modernizată păstrându-şi referinţe memorial-simbolice şi arhitecturale. Exteriorul păstrează elemente arhitecturale care invită privitorul să viseze la o perioadă istorică în care pe stradă circulau alternativ trăsuri trase de cai, dar şi automobile printre sălciile acelei perioade. Aceste sălcii au dat chiar numele iniţial al străzii pe care se află vila. Strada Sălciilor, fostă Iulius Fucik, a luat numele primului preşedinte cehoslovac, Thomas Mazaryk, şi are clădiri cu diversitate tipologică, stilistică şi arhitecturală.

Interiorul a fost recompartimentat şi pregătit pentru cerinţele contemporaneităţii. Este admirabil că în acest context s-au păstrat anumite elemente arhitecturale şi ornamente în interior ce amintesc de perioada interbelică: o sobă de porţelan, stucaturile de pe tavanele saloanelor înalte, uşile de lemn, feroneria balconului. Un medalion dintr-o veche sobă de porţelan de Meissen cu amoraşi s-a păstrat şi se află încastrat într-un perete al casei. Vila are 732 metri pătraţi împărţiţi în mai mult de 10 camere, dispuse pe 4 niveluri: subsol, parter, etaj şi mansardă. Tavanele sunt înalte de 2.8 metri şi de 4 metri.

 

Comunicat furnizat si asumat de OLX ONLINE SERVICES SRL

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19425

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici