Ziua Internaţionala de Acţiune pentru Climă

În fiecare an, în data de 15 mai, se aniverseaza Ziua Internaţională de Acţiune pentru Climă.

Schimbările climatice din ultimii ani au un impact semnificativ atât asupra ecosistemelor naturale, biodiversitatii, resurselor naturale, cât şi asupra sănătătii umane.

Creşterea nivelului oceanului cu 18 până la 58 cm până la sfârşitul secolului, a temperaturilor medii, care vor creşte cu până la 5,8 grade Celsius până în 2100 reprezintă doar câteva dintre efectele încălzirii globale.

Ca efect al activităţilor umane, nivelul tuturor gazelor cu efect de seră este în creştere şi dezvoltă acest fenomen.

România a resimţit direct efectele încălzirii globale: temperaturi extreme, inundaţii, furtuni violente. De aceea, este important ca opinia publică, în special tinerii, să fie informaţi cu privire la impactul pe care îl pot avea asupra mediului şi a stilului de viaţă pe care trebuie sa îl adopte pentru a contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. E important ca, în viitorul apropiat, cursurile despre schimbări climatice să devină parte a curriculei şcolare.

Partidul Ecologist Român face apel către toate instituţiile statului pentru a contracara schimbările climatice cu care se confruntă în ultima perioadă şi România. Acest lucru se poate realiza prin campanii concrete de informare a cetăţenilor şi prin strategii de acţiune bine elaborate la nivel instituţional.

Noi toţi trebuie să devenim mai reponsabili şi să ne implicăm în dezvoltarea tehnologiilor şi produselor nepoluante. Aceasta, pentru ca piaţa funcţionează pe principul cererii şi ofertei, iar daca noi vom cere doar produse care nu afectează mediul, atunci marile companii vor fi obligate să se axeze pe acest gen de producţie.

(Comunicat OTS. Agenţia de presă MEDIAFAX vă oferă integral comunicatul transmis de Partidului Ecologist Român . Agenţia de presă MEDIAFAX nu îşi asumă în nici un fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru transmisia acestor comunicate.)

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici