Agenţia Europeană a Medicamentului a decis. Intervalul între doza de rapel şi cea de booster a vaccinului Moderna, redus la 3 luni

Comitetul consultativ al Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) a recomandat vineri reducerea intervalului dintre a doua doză şi doza de booster a vaccinului anti-COVID-19 de la Moderna de la şase luni la trei luni.

767 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului a decis. Intervalul între doza de rapel şi cea de booster a vaccinului Moderna, redus la 3 luni

Mai multe ţări, inclusiv Grecia şi Franţa, au redus deja intervalul dintre primele două doze şi doza de booster ale vaccinurilor anti-COVID-19, pe măsură ce varianta Omicron se răspândea.

Unele ţări au autorizat, de asemenea, o a patra doză pentru persoanele vulnerabile, scrie Reuters.

În decembrie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat că datele susţin administrarea sigură şi eficientă a unui rapel la trei luni după primele două doze, fără a modifica recomandarea de şase luni.

Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA (CHMP) a susţinut, de asemenea, utilizarea vaccinului Moderna, Spikevax, la copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 11 ani. Vaccinul este deja aprobat pentru adulţi şi copii de peste 12 ani.

În Statele Unite, Spikevax este autorizat ca o schemă primară de două doze şi o doză de rapel pentru cei de peste 18 ani, iar autoritatea de reglementare în domeniul sănătăţii din ţară a redus luna trecută intervalul dintre seria primară şi cea de rapel la cinci luni de la şase luni.

Vineri, CHMP a recomandat, de asemenea, autorizarea utilizării Spikevax ca doză de rapel pentru adulţii care au primit un alt vaccin COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici