Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) continuă investigaţiile în cazul vaccinului Johnson&Johnson

  • Compania Johnson&Johnson a transmis că amână administrarea serului său monodoză în Europa.
  • Vaccinarea cu serul Johnson&Johnson a fost suspendată în Statele Unite şi Africa de Sud din cauza apariţiei cazurilor grave de coagulare a sângelui.
  • Vaccinul Johnson&Johnson a fost al patrulea ser autorizat în Europa.
457 afișări
Imaginea articolului Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) continuă investigaţiile în cazul vaccinului Johnson&Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat când va da un verdict în cazul vaccinului Johnson&Johnson.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) intenţionează să-şi spună părerea despre vaccinul Johnson&Johnson împotriva Covid-19 săptămâna viitoare, relatează Le Figaro. 
 
Vaccinarea cu acest ser a fost suspendată în Statele Unite şi Africa de Sud din cauza apariţiei cazurilor grave de coagulare a sângelui.
 
„EMA investighează toate cazurile raportate şi va decide dacă este nevoie de acţiuni de reglementare şi intenţionează să emită o recomandare săptămâna viitoare,” a declarat autoritatea de reglementare, care deocamdată rămâne de părere că beneficiile serului sunt mai mari decât riscurile.
 
Vaccinul Johnson&Johnson este autorizat în Uniunea Europeană (sub denumirea de Janssen), dar nu a fost încă administrat. La rândul său, compania a decis să amâne livrarea serului său monodoză în Europa. 
 
Vaccinul Johnson&Johnson a fost al patrulea ser care a obţinut o autorizaţie de utilizare de la Agenţia Europeană pentru Medicamente luna trecută, după Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.
 
"În timp ce revizuirea sa este în curs, EMA rămâne de părere că beneficiile vaccinului în prevenirea COVID-19 sunt mai mari decât riscurile de efecte secundare,” a declarat autoritatea de reglementare europeană.
 
Utilizarea vaccinului Johnson&Johnson a fost suspendată marţi în SUA, după ce au fost descoperit 6 cazuri de cheaguri de sânge. Toate cele şase persoane sunt femei cu vârste între 18 şi 48 de ani, iar una a decedat.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici