Două noi cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 din Marea Britanie, depistate la Matei Balş/ MS recomandă amânarea relaxării în Bucureşti

  • Încă două cazuri de infectare cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvenţiate la INBI „Matei Balş”.
  • Ambele cazuri sunt din Bucureşti, iar cele două persoane nu au călătorit în afara ţării.
  • Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii recomandă amânarea relaxărilor.
  • Primul caz de tulpină nouă de SARS-CoV-2 a fost depistată tot la INBI „Matei Balş”, în cazul unei tinere din judeţul Giurgiu.
2743 afișări
Imaginea articolului Două noi cazuri de infectare cu noua tulpină a SARS-CoV-2 din Marea Britanie, depistate la Matei Balş/ MS recomandă amânarea relaxării în Bucureşti

Alte două cazuri de infectare cu noua variantă a SARS-CoV-2 din Marea Britanie au fost depistate la Matei Balş/ MS recomand

Ambele cazuri sunt din Bucureşti şi nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara ţării.

„Pacienţii sunt în stare generală bună, se află izolaţi la domiciliu şi sunt supravegheaţi de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, anunţă MS.

În prezent, şi alte teste de secvenţializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balş”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

„Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea socială şi igiena mâinilor. Având în vedere apariţia noii tulpini în Bucureşti, Ministerul Sănătăţii a recomandat astăzi (vineir - n.r.) Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, anunţă MS.

Primul caz de tulpină nouă de SARS-CoV-2 a fost depistată tot la INBI „Matei Balş”, în cazul unei tinere din judeţul Giurgiu, care nu călătorise în afara ţării.

CITEŞTE AICI: Restricţiile anti COVID-19 din Bucureşti, relaxate în şedinţa de la Prefectura Capitalei.

Primul caz de tulpină nouă de SARS-CoV-2 a fost depistată tot la INBI „Matei Balş”, în cazul unei tinere din judeţul Giurgiu, care nu călătorise în afara ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici