De luni se vor relaxa mai multe măsuri restrictive în Bucureşti: se redeschid restaurantele şi cinematografele. Noile reguli

  • Începând de luni vor fi relaxate mai multe măsuri restrictive, respectiv restaurantele, barurile şi cafenelele vor funcţiona în intervalul 06.00-21, la o capacitate de 30%.
  • Sălile de spectacole, teatrele şi cinematografele vor funcţiona la o capacitate de 30%.
  • Şcolile şi grădiniţele rămân închise.
  • Arafat: Purtatul măştii de protecţie rămâne obligatoriu „o perioadă de timp”.
  • În ziua anunţului de relaxare a restricţiilor, în Bucureşti au fost anunţate 2 cazuri de infectare cu noua tulpină Sars-CoV-2, iar Ministerul Sănătăţii a recomandat să fie amânată relaxarea
5639 afișări
Imaginea articolului De luni se vor relaxa mai multe măsuri restrictive în Bucureşti: se redeschid restaurantele şi cinematografele. Noile reguli

De luni se vor relaxa mai multe măsuri restrictive în Bucureşti: se redeschid restaurantele şi cinematografele. Noile reguli

Cu 47 de voturi pentru, un vot împotrivă şi patru abţineri s-a hotărât ca, începând de luni, 25 ianuarie, ora 00.00, să fie relaxate mai multe măsuri restrictive existente în vigoare la acest moment. Măsuri de relaxare vizează domeniul HORECA - restaurantele, barurile şi cafenelele vor funcţiona în intervalul orar 06.00-21.00 la o capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor instituite prin lege. De asemenea, s-a hotărât ca în domeniul sălilor de spectacol, teatru, cinematografelor să fie admis accesul publicului şi spectacolele cu cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălii de spectacol”, anunţă prefectul Capitalei.

El precizează că operatorilor licenţiaţi în domeniul sălilor de noroc li se permite funcţionarea cu publicul în limita a 30% din capacitatea sălilor tot în intervalul ora 07.00-21.00.

Recomandăm cetăţenilor municipiului Bucureşti prudenţă. Şi autorităţile sunt prudente. Acesta este motivul pentru care am hotărât ca aceste măsuri să fie relaxate începând de luni. Am considerat necesar ca toţi operatorii economici să aibă timpul necesar să amenajeze sălile în conformitate cu prevederile legale. În mod categoric vom fi intransigenţi”, mai spune Berbeceanu.

Prefectul Capitalei transmite că a hotărât intensificarea controalelor pentru a verifica modul în care sunt respectate normele aflate în vigoare.

Vineri, 22 ianuarie, în aceeaşi zi în care s-au anunţat măsurile de relaxare, Ministerul Sănătăţii recomanda ca acestea să fie amânate din cauza confirmării în Bucureşti a două cazuri de infectare cu noua tulpină britanică de Sars-CoV-2.

Şeful DSU Raed Arafat a transmis că purtatul măştii de protecţie rămâne obligatoriu „o perioadă de timp”.

Decizia de relaxare a măsurilor vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 în Bucureşti s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti a discutat vineri, de la ora 13:00, despre ridicarea restricţiilor care vizează Capitala.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici