Video Anchete extinse la Suceava. Bolnavi de COVID-19 neinternaţi, teste făcute „pe pile“

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat marţi, printr-un comunicat de presă, că au extins cerctările în cazul îmbolnăvirilor şi deceselor de la Suceava.

5683 afișări

Astfel, se fac cercetări pentru că probele unor cadre medicale au fost trimise târziu la testare, în favoarea altor persoane, dar şi că cei din DSP şi de la spital nu ar fi respectat regulile privind izolarea, caratina sau internarea unor persoane suspecte sau confirmate cu COVID19.

Dosarul îmbolnăvirilor a fost declinat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pe 25 martie, "întrucât s-a constatat că în cazul infracţiunilor săvârşite cu intenţie depăşită care au avut ca urmare moartea unei persoane, inclusiv în cazul celor prevăzute de art.352 alin.1, 2 şi 5 Cod penal, competenţa de soluţionare revine procurorilor din cadrul acestui parchet.", se arată într-un comunicat al procurorilor suceveni.

Potrivit sursei citate, faptele "au fost încadrate într-o formă agravată a infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor ", iar cercetările au fost extinse pentru că în urma cercetărilor e reieşit faptul că în Spitalul Suceava "au fost înregistrate decese ale unor pacienţi care au fost confirmaţi pozitiv în urma testării pentru Covid-19, decese care au avut loc atât anterior datei de 23 martie 2020, cât şi ulterior acesteia".

Procurorii suceveni susţin că aceste decese "sunt în legătură cu activitatea ilicită desfăşurată de funcţionarii publici din sistemul medical"  şi fac  referire la personal din spital, dar şi la angajaţi ai DSP şi că aceste persoane nu au respectat măsurile dispuse de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea epidemiei CODID19, în perioada ianuarie - martie 2020.

Astfel, pe 27 martie  s-a decis extinderea urmăririi penale "sub aspectul infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual "

Mai exact, cercetările vizează modul în care s-a desfăşurat testarea. Potrivit sursei citate, "au fost testate unele persoane, cu încălcarea reglementărilor legale, în condiţiile existenţei unui număr limitat de teste"  iar probele unor angajaţi din spital nu fost trimise la testare,  ce a dus la faptul că s-a prelungit perioada de izolare a cadrelor medicale "zădărnicind în acest fel activităţile de prevenire şi combatere a infecţiei virale cu noul coronavirus."

Procurorii susţin că februarie şi martie, atât funcţionari din spital, cât şi cei din DSP au încălcat regulile privind izolarea, carantinarea şi internarea unor suspecţi sau confirmaţi cu COVID19, "în sensul că persoane confirmate pozitiv nu au fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Suceava."  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici