Andrei Baciu: Dacă în centrele de vaccinare rămân doze de vaccin, să fie sunate persoane pe „criterii etice”

  • Autorităţile sanitare nu recomandă risipirea dozelor de vaccin care rămân nefolosite în centrele de vaccinare.
  • Andrei Baciu recomandă să fie sunate persoane pe „criterii etice”.
368 afișări
Imaginea articolului Andrei Baciu: Dacă în centrele de vaccinare rămân doze de vaccin, să fie sunate persoane pe „criterii etice”

Andrei Baciu: Dacă în centrele de vaccinare rămân doze de vaccin, să fie sunate persoane pe „criterii etice”

Întrebat miercuri la Digi24 ce trebuie să facă cei din centrele de vaccinare unde rămân vaccinuri, în caz că nu se prezintă cineva, vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare, Andrei Baciu, a răspuns că este important să ţină cont de „criteriile etice”.

„Avem doze limitate de vaccin, evident că nu ne dorim să le aruncăm. Este important să le utilizăm, dar la fel de important este să le utilizăm corect cuiva care face parte din etapa a doua. Cred că în fiecare centru de vaccinare s-a întâmplat deja o astfel de situaţie, să nu poată fi prezente toate persoanele care au fost programate”, a afirmat Baciu.

Întrebat dacă centrele de vaccinare pot suna o persoană din etapa a treia dfe vaccinare, în situaţia în care nu găsesc pe nimeni din etapa a doua, Andrei Baciu a răspuns doar că îi este foarte greu să creadă că din 6 milioane de persoane nu se găseşte una care se încadrează în etapa a doua.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici